A győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában nagy hagyományokra tekint vissza a streetball-gála, melyet a koronavírus-járvány miatt 2019-ben tudtak utoljára megrendezni az iskola udvarán. Három év szünet után viszont most újra pattogott a labda a felfestett pályákon, melyre több mint 25 csapat nevezett, és nem csak a helyi iskolából érkeztek együttesek. Két korcsoportban – 3–6. évfolyam és 7–8. évfolyam – küzdöttek egymással a csapatok.

"Nagyon örülünk, hogy ismét meg tudtuk rendezni ezt az eseményt. Ilyenkor a legtöbb helyen már mindenfelé mennek az osztályok, a gyerekek, de azt gondolom, a pár év kihagyás után így is szép számmal jöttünk össze, hiszen a csapatokban hárman-négyen, van, ahol öten is játszanak, ki lehet számolni tehát, hogy bőven száz feletti gyereklétszámot tudtunk megmozgatni" – mondta a főszervező Panácz Attila, az iskola egyik testnevelője, aki gyakorlatilag a kezdetektől bábáskodik a rendezvény felett.

A csapatoknak 1000 forint volt a nevezési díj, az ebből befolyt összeget pedig jótékonysági célokra fordítja az intézmény: a gyermekmentő alapítványnak utalják el a pénzt a szervezők.

Az eseményen ott volt az UNI Győr női kosárlabda-csapatának kabalája, Tom is, aki a legszellemesebb csapatnevet választotta ki, ez pedig nem más, mint a tulipános iskolából érkező Csajszi Barackok volt. Az alsó tagozatos tanulókból álló csapat tagjai családi belépőt nyertek a szeptember végén kezdődő szezon első győri NB I-es mérkőzésére.