A bajnoki alapszakaszt, a 2024-es esztendőt és most a rájátszást is a Vasas ellen kezdjük. A negyeddöntő első mérkőzésén szerdán 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a Vasas Akadémiát fogadja. A párharc második felvonása szombaton 18 órakor lesz a fővárosban, s amennyiben harmadik meccsre lesz szükség, azt április 2-án, 18 órától vívnánk, ismét Győrben.

 

A szezon nyitányán magabiztos, 88–49-es győzelmet arattunk idegenben, majd az alapszakasz második körét hazai környezetben 90–65-ös veréssel indítottuk. A Magyar Kupában is találkoztunk a piros-kékekkel, ott nem velük kezdtük, hanem velük zártuk a sorozatot: a bronzmeccsen, Győrben 79–54-re győztünk.

 

Nemcsak a közelmúlt, hanem az összesített egymás elleni mérleg is mellettünk szól: az eddigi 40 tétmérkőzésből 39-et nyertünk, az 1 veresé mellett. A bajnokságban 37–1 a Vasas elleni győzelem-vereség mutató.

 

Csapatunk ugyanazzal a kerettel várja a párharcot, mint ahogyan a Sopron Basket ellen lépett pályára múlt szombaton, azaz Destiny Slocum szinte biztosan nem áll rendelkezésre.

 

Cziczás László így várja a párharcot: – Becsülettel felkészültünk a Vasas ellen. Várjuk már a párharcot, és azt, hogy a nehéz szezon első kötelező lépést megtegyük, azaz bejussunk a négy közé. Természetesen szeretnénk ezt két mérkőzésen teljesíteni, hogy megfelelő idő legyen a regenerálódásra és az elődöntőre való felkészülésre.

Fotó: Nagy Gábor