UNI Győr MÉLY-ÚT–PEAC-Pécs 88–56 (23–20, 19–9, 20–12, 26–15)

Győr, 100 néző. V.: Tőzsér, Söjtöry, Csabai-Kaskötő.

UNI Győr: KIESEL 16, DOMBAI 9/3, RÉVÉSZ 7/3, TÖRÖK Á. 14/3, MOMPREMIER 22. Cs.: Kéita 2, VARGA ZS. 10/6, Baffy 6/6, Rozmán 2. Edző: Iványi Dalma.

PEAC: Sánta 6/6, SZŰCS R. 11, Habling 4, KISS V. 14/9, Andusic 8. Cs.: Szűcs L. 5/3, Kaposi 8, Laczkó, Csényi, Dravecz. Edző: Csirke Ferenc.

Az első kosár a vendégeké volt, majdnem két perc után Révész büntetőivel egyenlítettünk. A folytatásban mi voltunk lépéselőnyben, 6–2-re és 10–5-re is vezettünk. A vendégek elsősorban triplákból voltak eredményesek, Kiss Virág kettőt is dobott az első öt percben (10–8). Szerencsére Dombai is félkörön túlról volt eredményes. Hiába dobott újabb triplát a PEAC, őriztük az előnyünket (17–11). Határozottan védekeztünk, azon kívül, hogy négy hármast is beemelt a pécsi csapat, csak két kétpontosra futotta ezen felül az erejükből. Mi viszont pontosan és türelmesen játszottunk (23–16), időt is kért Csirke Ferenc. A negyed hajrájában felzárkóztak a pécsiek, tíz perc után 23–20-ra vezettünk.

Mompremier duplája nyitotta második szakaszt, majd Kiesel indulásból volt eredményes. Ismét keményen védekeztünk, a másik palánk alatt pedig türelmesek voltunk (29–20). Két és fél perc után talált be újra a pécsi gárda. A 15. percben tíz pont fölé nőtt a különbség (33–22). Révész dudaszó pillanatában esett hármasával és Kiesel duplájával növeltük az előnyt (40–26). A nagyszünetig jelentősen nem változott az eredmény, 42–29-re vezettünk.

Dombai két büntetője, majd gyors indításból szerzett duplája, Mompremier kosara nyitotta a második félidőt (48–29). A pécsiek nem találták a fogást kemény, agresszív védekezésünkön. Mompremier újabb két kosarával húsz pont fölé nőtt a különbség, időt kért a vendégek edzője (52–29). Több mint négy perc után kaptuk az első kosarat a szünet után, amire hármassal felelt Török Ági. Sánta is dobott egy triplát. Állandósult a húsz pont körüli eredmény, a zárónegyed előtt 62–41-re vezettünk.

A negyedik negyedet 6–0-val kezdtük, jött is az időkérés Csirke Ferenctől. Színtiszta magyar sorral játszottunk, benne három sajátnevelésű kosarassal. Jól játszottak fiataljaink, harminc pontra hízott a különbség (76–46). Baffytól beesett a második tripla, Török pedig kosár plusz büntetőből volt eredményes (82–46). A hátralévő időben egy kérdés maradt, mennyi lesz a különbség. Egy 7–0-val kapaszkodott a PEAC, Rozmán két büntetővel zárta le a rosszabb szériánkat. A vége magabiztos győzelem előtt, így a válogatott szünet előtti szakaszt jól zártuk, négy győzelem mellett mindössze a Soprontól kaptunk ki idegenben, ugyanakkor Szekszárdon begyűjtöttünk egy nagy skalpot.

Iványi Dalma: – Elégedett vagyok, amit kértünk a csapattól, azt megcsinálták a lányok. Sokkal koncentráltabbak voltunk, mint a szerdai mérkőzésen, a saját ritmusunkat rá tudtuk kényszeríteni az ellenfélre, agresszívan védekeztünk, emellett fizikálisan is jól dolgoztak a játékosok. Örülök, hogy mind a kilenc ember, aki pályára lépett, hozzátett a játékunkhoz, külön kiemelném, hogy a fiatalok is jól szálltak be a meccsbe, mindegyikük megtalálta a szerepét, s mivel azért ezt a játékot pontokra játsszák, nem elhanyagolható az sem, hogy minden játékos szerzett legalább egy kosarat.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a győrieknek. A hazaiak két amerikai játékosa extrán játszott. Nekünk alapból nincs ilyen játékosunk. Nálunk négyen hiányoztak, kedden jöttünk ki a karanténból, emiatt fizikálisan sem voltunk topon. Voltak biztató jelek, és persze hibák is. Ami örömteli, hogy három juniorkorú játékos is pályára lépett a csapatomban.

Varga Zsófia: – Jó ritmusban játszottunk, a cél az volt, hogy a hosszabb szünet előtt mindent kiadjunk magunkból, az utolsó erőtartalékokat mozgósítottuk.

Kiss Virág: – Túlzónak érzem a különbséget, ennél több van bennünk, de egyáltalán nem játszottunk jól, semmi nem jött össze. A karatén nem jött jól, kevesen vagyunk, mindent megtettünk, ami ennyire volt elég.

A mérkőzés galériája