Cegléd–UNI Győr MÉLY-ÚT 66–71 (14–20, 19–19, 14–16, 19–16)

Monor, zárt kapuk mögött. V.: Földházi, Csabai-Kaskötő, Horváth Cs.

Cegléd: ORTIZ 13, SZOTIRIU 13/6, Szirony 3/3, McBryde 8/6, BOZÓKI 13/3. Cs.: Gorjanácz 6/6, Moore 7, Ruják, Kobolák 3, Révész L. Edző: Kosztasz Keramidasz.

UNI Győr: KIESEL 26/3, Dubei 7/3, Dombai 5/3, Török Á. 4, MOMPREMIER 13. Cs.: Kéita 2, LASS 7/3, Barnai, Weninger 3/3, Varga Zs. 4. Edző: Iványi Dalma.

A hazaiak szerezték az első kosarat, amire Kiesel azonnal válaszolt. Kosárra kosár volt a válasz, a negyed közepén 8–6-nál először kerültünk előnybe. Az előnyt sikerült növelni a folytatásban, a negyed hajrájára 15–11-es vezetéssel vághattunk neki. Gorjanácz egy triplával felhozta csapatát, de Kiesel előbb egy közeli kosárral, majd egy kosár plusz büntetővel felelt, így tíz perc játék után hat ponttal vezettünk (14–20).

A második szakaszt 5–0-val kezdték a hazaiak, Kiesel több mint három perc után szerezte első kosarunkat. A negyed feléig újabb kosár nem esett, 19–22-nél időt kért Iványi Dalma. A szusszanásnyi pihenő alatt sikerült rendezni a sorokat, és nyolc ponttal elhúztunk (24–32), amit szinte végig tartani tudtunk a félidő végéig. A második negyed Bozóki sikeres közelijével zárult, ezzel lett hat pont a különbség húsz perc után (33–39).

A második játékrészt is a Cegléd kezdte jobban, egy 4–0-val, bő két perc után megint időt kellett kérnie Iványi Dalmának. Hatásosak voltak vezetőedzőnk szavai, mert egy 9–2-vel megint növeltük az előnyünket (39–48). Most a Cegléd edzője kérte ki idejét. Szerencsére ez újabb fordulatot nem hozott, Kiesel kosara után már tíz pont volt a különbség (42–52). A zárófelvonásra ebből kettőt faragott a hazai alakulat (47–55).

Az utolsó tíz percben megint a hazaiak szerezték az első pontokat (50–55). Kiesel jókor dobott egy triplát, de szinte azonnal Gorjanácz is a félkörön kívülről talált be. Három pontra feljött a Cegléd, de Dubei duplát, Weninger hármast, majd Mompremier is kétpontos kosarat ért el. Szotiriu is hárompontost érő dobással jelezte, nem adják fel (58–65). Tovább kapaszkodott a Cegléd, de Varga Zsófia fontos pillanatban talált be (61–67). McBryde triplája után már csak két ponttal vezettünk, időt is kért Iványi Dalma (65–67). Kiesel lendítette át a holtponton a csapatot, Bozóki pedig csak az egyik büntetőjét dobta be. Varga Zs. is újra eredményes volt, ami döntőnek bizonyult. Innen már nem volt visszaút a Ceglédnek.

A győri találkozó után ezúttal nehezebben nyert csapatunk, de végül újabb két pontot tett be szurkolóink karácsonyfája alá. Folytatás december 29-én, 18 órakor az egyetemi csarnokban a Szekszárd ellen. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Iványi Dalma: – Örülök a győzelemnek, jó meccs volt. Ezúttal azért volt szorosabb, mint egy hete Győrben, mert nem tudtunk a saját ritmusunkban kosárlabdázni negyven percen keresztül. A Cegléd jól felkészült belőlünk, a lassabb játékát ránk tudta erőltetni, de mikor agresszívebbek lettünk védekezésben, és felgyorsítottuk a játékot, sikerült előnyt szereznünk. Fontos győzelem ez, mert így jó szájízzel mehetünk a karácsonyi szünetre, majd pedig folytatjuk tovább a munkát.

Varga Zsófia: – Nagyon készültünk erre a meccsre, tudtuk, hogy más lesz, mint a hazai bajnoki. Az ellenfelünk is másik arcát mutatta, de mindenki kitette a szívét-lelkét a pályára, így szép karácsonyi ajándékot tudunk átadni szurkolóinknak.

Kosztasz Keramidasz: – Sokkal jobban játszottunk, mint Győrben. Ha ezt a formát tartjuk, sőt, tovább tudunk javulni, akkor a következő meccseken sikeresebbek lehetünk.

Katerina Szotiriu: – Mindkét csapat jól játszott, mi is győzhettünk volna, de lepattanózásban alulmaradtunk. A vereség ellenére remek volt a csapat hozzáállása, jó karaktert mutattunk, innen kell  folytatnunk, fejlődnünk.