Vasas–UNI Győr MÉLY-ÚT 71–83 (11–20, 19–22, 28–23, 13–18)

Budapest, NB I-es mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Tóth C., Varga-Záray, Makrai.

Vasas: PAPP K. 14/3, Bach 2, Tóth O. 6, Madár E., FRASER 31. Cs.: Smailbegovic 6, Budacsik 8/3, Szerencsés 4, Madár K., Salamon, Mudra. Edző: Milos Pavlovic.

UNI Győr: KIESEL 25/3, Dubei 5/3, DOMBAI 11/6, Török Á. 9, MOMPREMIER 15. Cs.: Kéita, Weninger, BARNAI 5, Lass 4, Varga Zs. 9. Edző: Iványi Dalma.

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, a Vasas szerzett vezetést, 8–7-re is vezettek a hazaiak. Ekkor megráztuk magunkat, egy 7–0-ás rohammal elléptünk, és a negyed hajrájában is domináltunk, így kilencpontos előnyre tettünk szert. A második tíz percet 4–0-val nyitottuk, ami a 17–3-as sorozatot jelentett. Ezt a házigazdák egy triplával zárták le. Sokáig őriztük a 10–12 pontos előnyünket, ám a játékrész közepén négy pontra feljött a Vasas (27–31). Török Ágnes fontos duplát szerzett, ami után megint a mi perceink jöttek, a nagyszünetre ismét tíz pont fölé nőtt a különbség (30–42).

A harmadik negyed hasonlóan alakult, mint a második. Állandósult a tíz pont körüli vezetésünk, de aztán megint közelebb került hozzánk a Vasas (48–52), Varga Zsófia vette vállára a csapatot, két kosarával megint megnyugtatóbb lett az állás. Kiesel is jókor „duplázott”, amivel hét pont lett közte (53–60). A zárószakasz is ilyen különbségről kezdődött (58–65). Másfél perc után esett az első kosár az utolsó negyedben, Barnai kosár plusz büntetője után megint tíz pont lett az előnyünk. Erre a távolságra be is álltak a csapatok, sőt, megint nőtt a különbség. Papp triplája után Iványi Dalma időt kért (64–74), ami után Varga Zsófi folytatta a pontgyártást. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó, a hátralévő időben már nem jött fordulat, így ha nehezen is, de végül magabiztosan behúztuk az újabb két pontot.

Iványi Dalma: – Olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottunk. Jól felkészített csapattal találkoztunk, kicsit hasonló stílusban játszanak, mint mi. Nagyon oda kellett tennie magát mindenkinek, hogy ez a győzelem meglegyen. Örülünk a győzelemnek, és már készülünk az Európa-kupára.