Szerdán 17 órakor a ZTE-t fogadjuk az egyetemi csarnokban. Csapatunk már rekordot írt, hiszen zsinórban tizenkét győztes meccsen van túl – eddig tíz volt a legtöbb –, és tovább javíthatja ezt a sorozatot, hiszen a még nyeretlen, utolsó helyezett zalaiak ellen toronymagas esélyesnek számítanak Iványi Dalma tanítványai.

„Természetesen az a célunk, hogy még hosszabbra nyújtsuk a sorozatunkat. A ZTE-ben sok magyar fiatal szerepel, nem téveszt meg bennünket, hogy még nem nyertek mérkőzést. Mi ugyanúgy állunk a találkozóhoz, mint a többihez. Nyilván az esélyekkel tisztában vagyunk, de nem szabad egy pillanatra sem kiengedni. Fontos lesz, hogy jól használjuk ki az előnyeinket, jó erőbedobással kosárlabdázzunk, és még inkább visszaszerezzük a meccsritmust, hiszen sűrű program előtt állunk. Lehetőség szerint szeretnénk kipróbálni több olyan taktikai elemet, amire a TFSE ellen nem volt lehetőség, mots talán élesben is láthatjuk, mennyire tudunk megoldani védekezési és támadási feladatokat. Az is jó lenne, ha a frissítés, valamint mindenki játékban tartása miatt a kiegészítő játékosoknak is nagyobb szerepet tudnánk adni. Ehhez maximális hozzáállás és akarat kell mindenkitől, aki pályára lép” – mondta Iványi Dalma, aki a TFSE elleni összecsapásra is kitért.

„Nagyon nehéz meccs volt, három hét után nagyjából ilyesmire számítottam. Nem könnyű ellenük, mert más kosárlabdát játszanak, mint a többi csapat, de a lényeg, hogy győztünk, bár nem volt tökéletes játék, viszont a vártnál jobb ritmusban kosaraztunk, a kulcspillanatokban jöttek egyéni megoldások, villanások, és a taktikai utasításokat is betartották a lányok, így gyakorlatilag végig irányítottuk a játékot, kézben volt a meccs. Voltak persze hibák, főleg védekezésben, hiszen sok külső pont érkezett azoktól a játékosoktól, akiktől számítottunk erre, és próbáltuk kivédekezni, de a legfontosabb, hogy győztünk, hiszen például ősszel a válogatott szünet után a Csata ellen vereséget szenvedtünk” – fogalmazott vezetőedzőnk.

Játssz értékes nyereményekért!

A koronavírus miatt az idei Killik László Női K&H Magyar Kupa nyolcas döntőjét is zárt kapuk mögött, szurkolók nélkül kell megrendezni. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének segítségével azonban a helyszínen buzdíthatod kedvenceidet – még ha csak virtuálisan is.

Az MKOSZ nyereményjátékot hirdet a női kosárlabda szerelmesei között, melynek keretein belül bárki beküldhet egy, legfeljebb félperces videót (.avi vagy .mp4 formátumban) a press@hunbasket.hu e-mail címre egy WeTransfer-link segítségével. Ebben a videóban üzenhettek kedvenceiteknek, vagy akár egy rövidebb szurkolást is bemutathattok – a lényeg, hogy éreztessétek velük, hogy a távolból is drukkoltok nekik, szorítotok értük.

A beküldési határidő: 2021. február 19., péntek, 12 óra.

A szövetség az összes, tartalmában megfelelő felvételt eljuttatja a csapatoknak, emellett kiválasztja klubonként a legjobb videót (összesen nyolcat), melyeket a negyeddöntők közben a helyszínen és a mindigTV GO közvetítésében is le játszanak.

A kiválasztott felvételek ezt követően egymással versenyeznek a Facebookon a kupa kezdetéig. A legtöbb like-ot kapó film lejátszásra kerül az M4 Sport döntő előtti felvezetőjében, beküldője pedig egy darab, a kedvenc csapata játékosai és vezetőedzője által aláírt labdát kap ajándékba.

A kupával kapcsolatos minden információt megtalálható az esemény hivatalos honlapján: https://nmk.hunbasket.com/

Klubunk kiegészítő játékot hirdet: aki a felhívásban szereplő üzenetet beküldi (ezeket a szövetség elküldi a csapatoknak is) részt vesz egy külön sorsoláson is, melyen egy darab csapat által aláírt mez, két darab csapat által dedikált 2021-es falinaptár, valamint három darab Play in Győr-maszk talál gazdára.