Pénteken 15.30 órakor Miskolcon a Magyar Kupa negyeddöntőjében a PEAC ellen lép pályára csapatunk, mely már a hét elején elutazott, de még nem a helyszínre, hanem megpihent Tiszaújvárosban, ahol tegnap délután és ma délelőtt edzett is a társaság. Délután érkezik meg Miskolcra, és este már tart is edzést a lányoknak Iványi Dalma az MK-nak otthont adó, vadonatúj DVTK Arénában.

Az esélyekről, a várakozásokról kérdeztük vezetőedzőnket: „Nagyon készül a csapat arra, hogy megtörje az elmúlt évek átkát, és már az első meccset sikerrel vegye. Motiváltak a lényok, egyértelműen három napra készülnek. Nem lesz azonban könnyű dolgunk, mert kimondottan jó szerkezetű, szép kosárlabdát játszó csapat lesz az ellenfelünk, ezért különösen fontosak az edzések, egy-két dolgon még finomítani kell, illetve olyan szintre kell felhozni a társaságot, hogy végig kellően agresszív legyen a védekezésünk. Jó hír, hogy itt a kupa előtti véghajrában végre megint teljes kerettel tudunk dolgozni. Régen volt ilyen ideális helyzet, örülünk ennek, és próbáljuk is kihasználni ezt az állapotot.”

Visszatért az orosz válogatottól Albina Razseva is, aki Dominikán járt, ahol hazája válogatottja világbajnoki selejtezőt játszott. A belgáktól kikaptak, Puerto Ricót legyőzték, az amerikaiakkal viszont nem csaptak össze, mindkét válogatott egy-egy pontot kapott. Az oroszok így kijutottak a vb-re.

„Hosszú, fárasztó út után most már teljes mértékben csak az előttünk álló feladatra koncentrálok én is. Tudom, mennyire fontos a Magyar Kupa, mindenképpen szeretnénk végig ott maradni a tornán. Ezért mindent meg is teszünk, a maximumot kell nyújtanunk” – mondta optimistán az orosz légiósunk.

Ami a PEAC-ot illeti, jelenleg a bajnokságban a negyedik helyen állnak, egy pozícióval mögöttünk, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak. Míg mi 13-szor győztünk és 5-ször veszítettünk, a baranyaiak mérlege 12–5. 

A szezont jól kezdte Csirke Ferenc együttese, az első hat meccsét magabiztosan nyerte. Ezt követően a Szekszárd, a Sopron és végül a mi csapatunk is legyőzte őket. Utóbbi találkozón nagy csatában 78–69-re győztünk.

Az év végén nem kis meglepetésre 74–45-ös vereséget szenvedtek a BEAC otthonában. Az idei esztendőben eddig háromszor nyert és egyszer veszített a PEAC. Két utolsó meccsén a vártnál szorosabban alakult az eredmény az újonc BKG (64–58) és a sereghajtó PINKK (64–50) ellen.

Komoly erősítésről számolt be a PEAC: leigazolta a válogatott Simon Zsófiát, aki korábban kétszer is játszott Győrben, tagja volt a 2012-es bajnokcsapatunknak, majd utána a Sopronnal is feljutott a csúcsra idehaza. Játszott Spanyolországban, ahonnan nyáron hazatért a Csatához, de egy sérülés és műtét után távozott a fővárosiaktól. Most Pécsen szeretne bizonyítani, várhatóan már az MK-ban is pályára léphet.

Bármi is történt eddig, a Magyar Kupának mindig van egy különös sajátossága: sem a közeli, sem a távoli múlt nem számít…