Szerdán Budapesten négy mérkőzéssel veszi kezdetét a Killik László női K&H Magyar Kupa. Csapatunk, az UNI Győr MÉLY-ÚT 15.30 órakor a DVTK együttesével mérkőzik a négy közé jutásért. Amennyiben győzünk, a Cegléd–PEAC párharc győztesével találkozunk az elődöntőben.

Iványi Dalma vezetőedző így nyilatkozott az esélyekről: „A Magyar Kupa mindig fontos eseménye a szezonnak, így természetesen szeretnénk jól szerepelni. Nagyon kemény mérkőzésre számítok a DVTK ellen, ahol nagyon fontos lesz, hogy a mi ritmusunk és akaratunk érvényesüljön majd. A kupának mindig egy sajátos hangulata van, reményeim szerint ezt pozitívan tudjuk majd kihasználni, de nem szeretnék terhet rakni a játékosok vállára. Nem foglalkozunk azzal, milyen ágon szereplünk, csak az első meccsre koncentrálunk. A bajnoki meccseket el kell felejteni, ez egy új mérkőzés lesz, viszont a Sopron elleni játékra lehet alapozni, azt a teljesítményt kell folytatnunk, amit ott mutattunk.”

Mint azt a szakember elmondta: a kupameccs mindig más, a korábbi eredményekből nem lehet kiindulni, de tény, hogy a bajnokságban oda-vissza legyőztük a DVTK-t – Győrben 73–70-re, Miskolcon 77–57-re.

A program

Szerda, negyeddöntők, 13 óra: Cegléd–PEAC-Pécs. 15.30 óra: UNI Győr-MÉLY-ÚT–DVTK. 18 óra: TFSE-MTK–Szekszárd. 20.30 óra: Csata–Sopron Basket.

Péntek, elődöntők, 15 óra: Cegléd/PEAC-Pécs–UNI Győr/DVTK. 17.30 óra: TFSE-MTK/Szekszárd–Csata/Sopron Basket.

Vasárnap, 17 óra: bronzmérkőzés. 19.50 óra: döntő.