UNI Győr MÉLY-ÚT–Sopron Basket 79–85 (21–22, 20–22, 16–20, 22–21)

Győr, NB I-es női mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Cziffra, Frányó, Söjtöry.

UNI Győr: KIESEL 19, Varga Zs. 2, Dombai 4, TÖRÖK Á. 15/6, MOMPREMIER 21. Cs.: Kéita, DUBEI 14/12, Barnai, Weninger 4, Lass. Edző: Iványi Dalma.

Sopron: JANUARY 10/3, WILLIAMS 19/3, Varga S. 2, BROOKS 26/9, Krajisnik 4. Cs.: Fegyverneky 4, HATÁR 12, Walker 5/3, Varga A. 3/3, Czukor. Edző: Gáspár Dávid.

Az első kosarat a vendégek szerezték, amire mi 5–0-val válaszoltunk. Lendületben maradtunk, a 4. percben 9–4 volt a javunkra. Rendre megtaláltuk a rést a soproni védőfalban, 13–8-nál időt is kért Gáspár Dávid, a vendégek vezetőedzője. A soproniakon ez sem segített, Török triplája után tovább nőtt a különbség, de aztán két könnyebb kosarat engedtünk a vendégeknek, akiknél Határ és Fegyverneky érkezett. Nálunk Kéita és Dubei érkezett a kispadról friss emberként. Támadásban megakadt kissé a gépezetünk, Dubei triplával törte meg a kosárcsendet (19–14). A vendégektől Varga Aliz is hárompontost dobott. A negyed végére kiegyenlített a Sopron, majd a játékvezetők videózás után az utolsó másodperc eseményét úgy ítélték meg, hogy Kiesel követett el támadófaultot, ezért January dobhatott két büntetőt, melyből egy be is ment, így minimális előny a zöld-sárgáknál volt (21–22).

A második tíz perc elején Török hármasával ismét nálunk volt az előny, amit Mompremier közelijével meg is dupláztunk (28–24). Nem álltunk le a pontgyártással, Dubei kosara és Mompremier két sikeres büntetőjével kialakult az eddigi legnagyobb különbség (32–24). Rendezte sorait a Sopron, egy 9–0-s rohammal egyenlített (33–33), indokolt volt Iványi Dalma időkérése. Weninger tett róla, hogy nálunk maradjon az előny. Fej fej mellett haladtak a csapatok, a nagyszünetre hárompontos soproni vezetéssel mehettek a csapatok (41–44).

Vendégtriplával folyatódott a találkozó, majd Brooks szerzett egy duplát. Williams kosara után Iványi Dalma kért időt (41–51). Két és fél perc után Mompremier szerezte az első kosarunkat. Williamsszel nem bírtunk, a vezérletével ellépett a Sopron (43–56). Többször is tíz ponton belülre kerülhettünk volna, de mi kihagytuk a dobásokat, a soproniak viszont nem hibáztak (45–60). Dubei triplából, Mompremier közelről volt eredményes, feljöttünk tíz pontra (50–60). Tartottuk a tíz pontot, sőt, Dubei hármasával ismét nyíltabbá tettük a mérkőzést. Időt is kért Gáspár Dávid (55–62), de a különbség nem változott az utolsó tíz perc előtt (57–64). 

Mompremier kosara nyitotta a negyedik negyedet, a Sopronnál January beemelt egy triplát, amire ismét amerikai centerünk válaszolt (61–67). Török kosár plusz büntetőjével a 33. percben feljöttünk négy pontra (66–70), Kiesel duplájával pedig már csak egy kosárra voltunk a Soprontól (70–72). Támadhattunk az egyenlítésért is, de Kiesel dobása lejött a gyűrűről, nem úgy a túloldalon Brooksé. Dubei emelt be egy hármast (73–74), majd Török kosarával ismét mi vezettünk (75–74). Jött is az időkérés Gáspár Dávidtól. Brooks kosarával visszavette a vezetést a Sopron, majd így tett Mompremier is (77–76). Brooks triplája után Iványi Dalma is időt kért (77–79). Határ kosara után eldőlni látszott a találkozó, Török büntetőivel egy perccel a vége előtt két pont volt a hátrányunk (79–81). Határ ismét betalált, Iványi Dalma pedig időt kért. Nem sikerült kosarat szerezni a következő támadásból, a maradék időt pedig lejátszotta már a Sopron, mely megnyerte a találkozót, ám csapatunk minden dicséretet megérdemel, mert nagyot harcolt. A szezon során a legjobban most izzadt meg a győzelemért a Sopron Basket.

Iványi Dalma: – Büszke vagyok a csapatra, bár nem szeret az ember kikapni, de ha előzetesen ezt mondják, hogy ilyen meccsen veszítünk, elfogadtam volna. A harmadik negyedben gyilkos ösztönnel jött ki a pályára a Sopron, ott jelentős előnyt szerzett, de nagy dolognak tartom, hogy onnan vissza tudtunk jönni. Ez mindenképpen bizakodásra ad okot az előttünk álló feladatokra.

Gáspár Dávid: – Tudtuk, hogy jó csapat a győri, remekül felkészített együttes, ezért is meglepő, hogy mennyire nem voltunk élesek. Mikor nagyobb előnyt szereztünk, onnan is hagytuk felkapaszkodni az ellenfelet. A végén apróságok döntöttek a javunkra, de mindenek előtt ellenfelünknek gratulálok, mert remekül játszott.

Beatrice Mompremier: – Nagyon erős csapat a Sopron, ezt tudtuk, így a vereség ellenére sem lehetünk szomorúak, mert nagyon jól játszottunk. Talán a lepattanózásban nem voltunk elég hatékonyak, azokból több kosarat engedtünk az ellenfélnek, mint szabadott volna.

Jelena Brooks: – Ilyen nehéz mérkőzésre számítottunk, a győriek nagyon jól használták ki a hibáinkat. Szerencsére a végjátékból mi jöttünk ki jobban, így nagyon értékes győzelmet arattunk.