A 2023/24-es szezon közeleg a teljes lezárásához, ez alkalomból pedig összefoglalóink következnek a három sorozatról, amikben klubunk idén elindult. A Magyar Kupa, az Euroliga és a Magyar Bajnokság összefoglalói közül, előbb a hazai rendezésű kupahétvége következik.

 

A Killik László női Magyar Kupa küzdelmeiben idén is négyesdöntőt rendeztek, amiért a bajnoki tabella első nyolc helyezettje küzdött meg a negyeddöntőben. Csapatunk az E.ON ELTE BEAC együttesével találkozott a legjobb nyolc között, hazai pályán. Jól kezdtük a mérkőzést, és már az első negyed végén kilenc pont volt az előnyünk, Cziczás László mégsem tudott elégedett lenni a tempót illetően. Kicsit rákapcsolt mindenki az eligazítást követően, nagyobb előnyt is sikerült kiharcolni, de a BEAC bedobott pár triplát és máris tízen belülre értek. A félidőben nyolc ponttal vezettünk, 53-45-re.

A harmadik negyedet 8-0-val kezdtük, és maradt is az extra teljesítmény, hiszen a negyedik negyedre már 30 pont volt az előnyünk. Itt aztán kicsit jobban kezdett az ellenfelünk, de nem igazán számított, hamar 100 pont fölé kerültünk Cyesha Goree kosaraival, és végül magabiztos 114-82-re győztünk, ezzel bejutva a hazai rendezésű Magyar Kupa négyesdöntőbe.

A győri Final4-ban az elődöntőben a bomba formában érkező DVTK jött szembe, azonban pont egy héttel az elődöntő előtt egyetlen ponttal kaptunk ki itthon tőlük, így bizakodóan vártuk az összecsapást. Ez a bizakodás némileg alábbhagyott a Miskolc 6-0-s rohamára, amivel az első negyedben kezdtek. Sikerült felzárkóznunk a kezdeti meglepődés után, és végig ellenfelünk tarkójára lihegtünk, öt pont volt a hátrány 10 perc után. A piros-fehér ellenfél megrázta magát és a szünetre kilencpontos előnyt harcolt ki magának. A második félidőben hibát hibára halmozva játszottunk, rengeteg volt az eladott labda, a kihagyott kosár. Cziczás László meg is jegyezte a találkozó utáni interjúban, hogy „Ilyen rosszul nem is tudom mikor játszottunk utoljára”. Sajnos nem sikerült megszorongatni a DVTK-t és 69-80-re kikaptunk, így a bronzért küzdhettünk vasárnap a Vasas ellen.

Keményen beleállt a bronzmeccsbe a Vasas és közel 12 percig egálon tudta tartani a mérkőzést. A második negyed közepén tempót váltottunk, Carleton triplái is beestek végre, a Vasas pedig láthatóan fáradt volt a Sopronnal vívott hatalmas elődöntős csatában. A félidőben elértünk a tízpontos előnyt, ami a szünet után egyre csak nőtt. Török Ági három, Ruff-Nagy, Carleton és Dubei két triplájával nem volt kérdés a bronzérem sorsa végül. 54-79-re győztünk és hat év után ismét érmet szereztünk a Magyar Kupa sorozatban.

Fotó: Nagy Gábor