Csapatunk, az UNI Győr MÉLY-ÚT, hosszú és fárasztó szezonon van túl, amely tele volt hullámvölgyekkel és -hegyekkel. Az idény formális lezárásaképpen röviden összefoglaljuk a csapat teljesítményét a különböző bajnokságokban és kupákban. A sorozat végeztével maguk a főszereplők is megszólalnak majd. A sort a magyar bajnoksággal kezdjük.

Jól indult a szezon, az első négy bajnokin három győzelmet sikerült szerezni. Az első fordulóban 66–92-re győztük le a PINKK Pécsi 424 együttesét. Dombai Réka villámrajtot vett és 19 pontjával a mezőny legjobbja volt azon a találkozón. A második fordulóban aztán a DVTK a saját csarnokunkban vert meg minket, de nem csüggedtek a lányok, gyorsan két győzelemmel feledtették a Miskolc elleni blamát. Előbb a Szigetszentmiklós, majd a Vasas hajolt meg előttünk, előbbin Weninger Virág 20, az utóbbin Sabina Oroszova 19 pontot szerzett.

A lendületet egy EuroCup-mérkőzés törte meg, ami után két vereség jött. A Sopron 67–43-as végeredménnyel küldött haza minket, a következő fordulóban pedig a Szekszárd ellen kapituláltunk (59–80). Mindezek mellett, az európai sorozatot is beleszámítva, zsinórban öt meccset buktunk el, ezzel pedig a szezon első hullámvölgyéből kellett kimásznunk. Egy TFSE-MTK elleni győzelemmel sikerült is javítani, Török Ági (23+3) és Beatrice Mompremier (23+13) vezetésével, de a következő fordulóban, a BEAC ellen, ismét nem mi voltunk a jobb csapat.

Európától búcsúzva, a kettős terhelés megszűnésével hatalmas menetelésbe kezdtek a lányok. A soron következő 10 összecsapásból 9 győzelem született, egyedül a Szekszárd tudott belerondítani a szép sorozatba. Ebből a nagy menetelésből is kiemelkedő eredmény, hogy január 8-án a címvédő, és később Euroliga-győztes Sopront hazai pályán sikerült megverni. Végletekig kiélezett találkozó volt, amit a 76–73-as végeredmény is mutat, a lányok pedig hatalmasat küzdöttek. A csapat legponterősebb játékosai Jordin Canada és Sabina Oroszova voltak, mindketten 18 pontig jutottak, valamint Jordin 3 lepattanót és 6 asszisztot is jegyzett, míg Sabina 7 lepattanóval és 3 passzal végzett.

A szezon hajrája felemásra sikeredett, győzelmet vereség követett, ami szépen lassan sormintává alakult. A győzelmek azért is lettek volna fontosak, mivel így az alapszakasz negyedik helyével, a szezonban mumusnak számító DVTK-t kaptuk a rájátszásban. Sajnos az egymás elleni mérleg tovább romlott a két mérkőzésen. Hazai pályán egy 73–77-es szűk vereség után, Diósgyőrben 75–63-ra maradtunk alul és estünk ki fájóan hamar a playoff-küzdelmeiből.

Az 5–8. helyért folyó harcban szerencsére a TFSE-MTK-n kettős győzelemmel léptünk túl, és a Vasassal találkoztunk a bajnokság ötödik helyéért. A győri összecsapáson igazi körömrágós thriller kerekedett, hiszen 2,6 másodperccel a vége előtt, Dombai Réka két büntetőjével fordult az állás a javunkra, majd az utolsó vendég támadásnál Canada jó védekezésének köszönhetően nem volt esélye ellenfelünknek támadni, így 68–67-re hoztuk a párharc első meccsét. A másodikon meglepően kevés ellenállásba ütköztünk, 48–85-re győztünk, ezzel pedig megszereztük a bajnokság ötödik helyét.

Az idényhez az is hozzátartozik, hogy a Győrből került ki a bajnokság alapszakaszának legjobb játékosa, aki nem más, mint Beatrice Mompremier!

Felemás szezonon vagyunk túl, jártunk magasan és elég mélyen is, de ez az idény elmúlt, remélhetőleg sikerült levonni a tanulságokat és az előttünk álló 2022/23-as bajnokságra átültetni azokat.

Hajrá, győri lányok!