Csapatunk, az UNI Győr MÉLY-ÚT, hosszú és fárasztó szezonon van túl, amely tele volt hullámvölgyekkel és -hegyekkel. Az idény formális lezárásaképpen röviden összefoglaljuk a csapat teljesítményét a különböző bajnokságokban és kupákban. A sorozat végeztével maguk a főszereplők is megszólalnak majd. A következő állomás az EuroCup csoportköre.


A tavalyi bronzérem egyenes ági európai kupaindulást jelentett lányainknak, akik a FIBA EuroCup B csoportjába kerültek az ukrán BC Prometey, a székely ASC Sepsi SIC és a török Elazig Il Ozel Idare mellé. A sorozatot október 13-án, Törökországban kezdte a csapat.


Az Elazig ellen hullámzó negyedeket játszottunk, a másodikat és a negyediket sikerült megnyerni, de sajnos nem eléggé, így sajnos hétpontos, 74–67-es vereséggel távoztunk. A második fordulóban a Prometey látogatott Győrbe és végig irányítva a mérkőzést, 83–117-re győzött. Nem indult tehát jól az európai porondon való szereplés.

 


A harmadik fordulóban a Sepsihez látogattunk október végén. A székelyek ellen, ahogyan a törökök ellen is, két negyedet sikerült nyerni és hasonló szoros mérkőzést játszani. Sajnos a végeredmény is így alakult, öt ponttal, 70–65-re kaptunk ki és továbbra is nyeretlenek voltunk a sorozatban. Egyszer persze minden széria megszakad, így ez is. November elején már a visszavágók következtek a csoportban, így az Elazig győri látogatásán volt lehetőség javítani. Ellenfelünknek csak a második negyedben volt keresnivalója, egyébként domináltuk a mérkőzést és 12 pontos, 77–65-ös győzelmet arattunk.


A Prometey elleni idegenbeli találkozó nem hozott sikert, ismét simán győztek az ukránok, akik egyébként veretlenül mentek végig a csoportkörön. A kinti összecsapást 94–68-ra nyerték ellenünk. A zárófordulóban a Sepsi következett, hazai pályán és annyi elmondható, hogy szerencsére édes volt a búcsú a sorozattól. Egy újabb ki-ki meccsen négy ponttal vertük meg ellenfelünket, 73–69-re.


Az EuroCup tanulságos sorozatnak bizonyult, több kosárlabdakultúrába is bele tudtunk kóstolni és összességében nézve nem sokkal maradtunk le a továbbjutást jelentő helyről. Több szoros vereséget is szenvedtünk, amelyek ha kicsit jobban alakulnak, Európában tölthettük volna a tavaszt.