A női bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését okozta csapatunk, az UNI Győr MÉLY-ÚT azzal, hogy három ponttal legyőzte a címvédő, és egészen szombatig hibátlan Sopron Basketet. A sikerből alaposan kivette a részét új amerikai irányítónk, Jordin Canada, aki 18 pontig jutott a megyei rangadón.

„Mindig is szerettem a nagy mérkőzéseket, nyilván a Sopront én is ismerem, tudom, milyen játékerőt képvisel. Azt csak a meccs után tudtam meg, hogy négy és fél év után sikerült ismét legyőzni őket, így még jobban örültem a győzelmünknek. Pedig megmondom őszintén, annyira még nem rázódtam bele az itteni életbe. A jetlag miatt ha éppen nem edzek, akkor otthon vagyok, és alszom” – kezdte az 1995-ös születésű játékos, aki már kétszeres WNBA-győztesnek mondhatja magát.

„Hatalmas élmény volt megnyerni kétszer a bajnokságot, ráadásul első évben újonc voltam. Már önmagában az, hogy ötödikként draftolt a Seattle Storm, nagy elismerés volt számomra, edzeni és pályára lépni a csapatban pedig kifejezetten nagy dolog volt” – folytatta a JC becenévre hallgató játékos, aki a sportág legendájával, az ötszörös olimpiai bajnok Sue Birddel játszhatott együtt.

„Ugyanazon a poszton vagyunk, és noha különböző a stílusunk, nagyon sokat tudtam tanulni tőle” – mesélte a kosaras, aki azzal is tisztában van, hogy jelenlegi edzője, Iványi Dalma is a világ legjobb irányítói közé tartozott játékospályafutása során.

„Természetesen ezt is tudtam, és megmondom őszintén, örültem is, hogy vele dolgozhatok. Bár még csak egy hete vagyok itt, de az eddigi két meccsen és az edzéseken is az jött le, hogy ha valaki, ő igazán tudja, mire van szüksége egy irányítónak, sok tanácsot tud adni, de emellett kellő szabadságot is enged a játékosoknak, így nekem is. Célom, hogy amennyi meccset csak lehet, nyerjünk meg, hiszen profik vagyunk, ezért dolgozunk” – mondta Jordin Canada, aki olyan helyen nőtt fel, ahol a kosárlabda népszerű volt, a középiskolában is játszott, majd a UCLA következett, a kaliforniai egyetem után került be a WNBA.

„Ha esetleg mégsem kosaraznék, lehet, most óvónő lennék, azt gondolom, jól tudok kommunikálni a gyerekekkel. Ki tudja, lehet, a pályafutásom után még ezt a pályát kezdem el” – mondta nevetve az irányító, aki egyébként a Michael Jordan kosarasruházat egyik nagykövete.

„Mindig is nagy rajongója voltam a legendás kosarasnak, emellett szeretem a cipőket, a kosarast és a hétköznapi sportcipőket egyaránt. Hogy mennyire, jól jelzi, hogy otthon van egy külön helyiség csak a cipőknek – nevetett Jordin Canada. – Két éve a menedzserem szólt, hogy van erre lehetőség, és egy percig nem haboztam. Tíz női nagykövete van a márkának, óriási megtiszteltetés ennek a családnak a tagjának lenni. Ahogyan eddig Győrben is minden pozitív. Azt gondolom, közösen szép sikereket érhetünk el a szezonban.”