Szombaton 17 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a TFSE-MTK-t fogadja az egyetemi csarnokban.

 

Ellenfelünk a nyolc közé jutásért küzd, jelenleg azonban a 9. helyen áll, 5 mérkőzést nyert, 12-t viszont elveszített. A fővárosiak keretében heten vannak, akik tavaly is náluk játszottak: Baa Dominika, Burján Laura, volt játékosunk, Dúl Panka, Király Andrea, Németh Alma, Szeitl Vanessa és Theodoreán Alexandra. A 2022/23-as évadra öten csatlakoztak Magyar Bianka együtteséhez, így Dúl Terka és Pusztai Petra a Vasastól, Hegedűs Janka a Csatától tette át székhelyét a TFSE-hez. A légiósok közül új játékos a korábban a PAEC-nál szereplő Tyaunna Marshall, Khaalia Hillsman ugyanakkor nyolc meccs után távozott a fővárosiaktól. Helyére az amerikai Lauren Manis érkezett, aki korábban a Cegléd színeiben szerepelt, a szezont az izraeli első osztályban kezdte.

 

A két csapat eddig 11 alkalommal találkozott egymással, ebből tízszer mi jöhettünk le győztesen a pályáról, az egyetlen vereségünket a 2019/20-as szezonban szenvedtük el, akkor 70–62-re kaptunk ki idegenben. A legnagyobb különbségű sikerünk 23 pontos (87–64), ezt tavaly, az 5–8. helyért vívott rájátszás során arattuk Győrben. A 2020/21-es szezonban alaposan megizzadtunk a két pontért a TFSE vendégeként, 74–71-re nyertünk. Ősszel 81–64-es sikerrel távozhattunk az MTK Kosárlabda Csarnokból.

Mi 14 győzelemmel és 2 vereséggel állunk, az előző fordulóban 94–87-re kikaptunk a DVTK otthonában, ám holnap mindenképpen esélyesként lépünk pályára, és csak a győzelem az elfogadható eredmény.

 

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, a TFSE játékosai nincsenek a toplistán, egyedül szerzett labdák tekintetében áll Marshall az 5. helyen. Tőlünk több mutatóban is Aaryn Ellenberg és Beatrice Mompremier van az első háromban, illetve van olyan elem, melyben Dombai Réka és Peyton Williams az első nyolc között szerepel.

 

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott a várakozásairól: „Magunkkal foglalkoztunk a hét első részében, illetve így, hogy már nem vagyunk a nemzetközi kupában, több fizikai részt tudunk beiktatni az edzésmunkába. A TFSE ellen is készültünk, nagyon hajtós, brusztolós csapat, mely otthon sem adta könnyen magát. Nem szabad gyengén kezdeni a találkozót. Olyan mentalitással kell kosárlabdáznunk, mint a Diósgyőr ellen, akkor megszerezhetjük a fontos győzelmet.”