Galatasaray Cagdas Factoring–SERCO UNI Győr 64–54 (17–25, 15–7, 12–6, 20–16)

Isztambul, női EK, 2. mérkőzés, 400 néző. V.: Mitrovszki (északmacedón), Haszanov (azeri), Bongiorni (olasz).

Galatasaray: Bilgic 2, Nacickaite 9/9, Prince 13/9, MCCOWAN 16, STEVENS 14. Cs.: Yildizhan 5, Pulvere 3, Canitez 2, Uygul. Edző: Alper Durur.

SERCO UNI Győr: Ruff-Nagy D. 4, Dubei 11/9, Bach 2, Oroszová 2, MOMPREMIER 14. Cs.: Dombai 5, Williams 4, WENINGER 12/3, Török Á. Edző: Cziczás László.

A mérkőzés részletes statisztikája IDE KATTINTVA érhető el, míg a meccset ITT lehet újra visszanézni!

Aaryn Ellenberg betegség miatt nem tudott pályára lépni a visszavágón. Nélküle is remekül kezdtük a találkozót, bár 4–0 és 6–2 volt a hazaiak javára, a folytatásban összeállt a játékunk, és előbb fordítottunk, majd fokozatosan növeltük az előnyünket. A 8. percben már 23–13 volt a javunkra, vagyis tíz pontot ledolgoztunk az otthon összeszedett 17 pontos hátrányból. A szakasz hajrájában sem változott jelentősen az eredmény, nyolc pont volt az előnyünk tíz perc játék után.

A második szakasz török kosárral kezdődött, de Dubei egy triplával válaszolt. Egy 5–0-val kapaszkodott a Galatasaray, ami után Cziczás László kért időt. Az eligazítás után Mompremier törte meg a kosárcsendet, de a hazai lendület nem akadt meg. Három és fél perccel a nagyszünet előtt kiegyenlítettek a törökök (30–30). Két percig nem esett kosár egyik oldalon sem, McCowan újabb két büntetője után már a házigazda vezetett, Weninger kiegyenlített, és a félidőig már nem is változott az állás (32–32).

A harmadik negyedben másfél perc után esett az első kosár: Mompremier volt eredményes. Hamar válaszolt a Galata, mely McCowan kosár plusz büntetőjével ismét vezetett (37–34). A negyed közepén Dombai hagyta el sántítva a pályát, a hazai együttes pedig ellépett (42–34). Weninger egy 10–0-ás török roham végére tett pontot egy duplával. A zárófelvonás előtt hat ponttal vezetett a Galatasaray (44–38).

Az utolsó tíz percben Mompremier kosár plusz büntetője jelentette az első pontokat, majd Weningerrel szemben tripladobásnál szabálytalankodtak. Bedobta mindhárom egypontost, így kiegyenlítettünk (44–44). Prince hármasa és duplája után Weninger faragott a hátrányból, de a végén a hazai együttes megnyerte a második felvonást is, így végül 142–115-ös összesítéssel jutott tovább. Mi becsülettel harcoltunk, és összességében tartásunkat megőrizve búcsúztunk az európai kupaporondtól.

Cziczás László: – Hősiesen küzdöttünk, volt olyan időszak, amikor irányító nélkül játszottunk. Amit most mutatott a csapat, jó, erre lehet építeni. Mostantól a bajnokságra koncentrálunk, és ha ilyen mentalitással játszunk, akkor sok szép percet szerzünk még a szurkolóinknak.

Alper Durur: – Rosszul kezdtük a meccset, de a második negyedtől már úgy játszottunk, ahogyan kell. A győriek az elején megleptek bennünket, de összességében úgy érzem, megérdemelten jutottunk tovább.

Fotó: fiba.basketball