SERCO UNI Győr–E.ON ELTE BEAC 104–85 (34–24, 22–12, 22–25, 26–24)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 210 néző. V.: Frányó, Minár, Kapusi.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 24/12, Dombai 9/3, Bach 4, OROSZOVÁ 13/3, MOMPREMIER 19. Cs.: RUFF-NAGY D. 13/3, Török Á. 6/3, Williams 2, Dubei 10/6, Rozmán, Weninger, Varga Zs. 4. Edző: Cziczás László.

E.ON ELTE BEAC: GREEN 26/9, Angyal B. 5, Orosz 3/3, Radócz 2, VOJTULEK 21/6. Cs.: Juhász 2, Katona 3/3, MILKOVICS 10/6, Tóth F. 6, Zsámár, Koch 7/3, Benke. Edző: Mészárosné Kovács Andrea.

 

 

Sűrűn potyogtak a kosarak az első percben, nálunk Ellenberg vitte a prímet, egy dupla és két tripla került a neve mellé két és fél perc alatt (10–7). A múlt héten a Szekszárdot verő BEAC nem adta könnyen magát, de így is tudtuk növelni a különbséget (13–7). Érdekesség, hogy sokáig csak Ellenberg és Mompremier talált be, előbbi maradt a 8 pontnál, utóbbi már 9-nél járt. A 6. percben Oroszová triplája, majd Ruff-Nagy duplája után időt kértek a vendégek (22–12). A folytatásban is lendületben maradtunk (28–14), a szakasz végére tíz pontra felzárkóztak a vendégek (34–24).

Fővárosi triplával kezdődött a második tíz perc, Oroszová szerezte az első kosarunkat a negyedben. Ellenberg hármasa, majd Mompremier kosár plusz büntetője után megint kinyílt az olló (42–27). A negyed közepén húsz pont fölé nőtt a különbség (50–27). Időt is kértek a vendégek, akik két duplával húsz ponton belülre kerültek. A nagyszünetben kereken húsz pont volt az előnyünk.

A második félidőben a BEAC szerezte az első kosarat, de aztán megint rápakoltunk egy kicsit az előnyünkre (64–40). Egy 9–0-ás rohammal kapaszkodott a BEAC, melyben a győri nevelésű, jelenleg kölcsönben a fővárosiaknál játszó Milkovics Réka volt a legeredményesebb a meccs ezen szakaszáig – 10 pontnál járt. Sikerült rendezni a sorokat, Dubei két triplájára alapozva megint húsz pont lett közte (72–52). Hullámzó volt a játék, mert megint a vendégek percei következtek, egy 7–0-ás sorozatukat Ruff-Nagy hárompontosa zárta le. Megint sok pontot kaptunk, ennek ellenére a biztos vezetésünk nem volt veszélyben (78–61).

A zárónegyedben tíz pont közelébe került a BEAC (80–68), majd Bach Boglárkára fújtak sportszerűtlent. Katona triplájával a lélektani tíz ponton belülre lépett a BEAC, ezt már nem hagyhatta szó nélkül Cziczás László, aki időt kért. Oroszová kosara nagyon kellett, Ellenberg triplája pedig mindenkit megnyugtatott egy kicsit. Dombai trojkája viszont már sok volt a vendégek edzőjének, most ő hívta magához eligazításra csapatát (90–73). Sok minden már nem változott, egyetlen nyitott kérdés maradt: meglesz-e a száz dobott pontunk. Ruff-Nagy Dóra büntetőjével ez össze is jött (100–80). A győzelem sima lett, de a kapott pontok miatt aligha lehetett elégedett Cziczás László.

 

 

Cziczás László: Ennyi pontot nem szabad kapni. Kicsit nehezen pörögtünk fel, de összességében hazai pályán legyőztük azt a BEAC-ot, amely pár napja komoly skalpot szerzett, és nem is könnyű ellenük játszani. Most annyit adtunk ki magunkból, amennyi kellett, de a védekezésen mindneképpen javítani kell.

Mészárosné Kovács Andrea: Nem a védekezésről szólt ez a mérkőzés. Későn vettük fel a győri csapat tempóját. A végén tudtunk kicsit kozmetikázni az eredményen, de ilyenkor azért már azt is nézni kell, kik vannak a pályán.

Ruff-Nagy Dóra: Azt gondolom, ennyi pontot hazai pályán nem szabad kapni, de a legfontosabb az volt, hogy itthon begyűjtsük a két pontot. Örülök, hogy ez sikerült.

Milkovics Réka: Kicsit furcsa volt, hogy volt csapatom, neveleőegyesületem ellen kellett játszanom, de összességében nagyon örülök, hogy ilyen jól ment a játék. Kár, hogy kikaptunk, a dobott pontok számával elégedettek lehetünk, a kapottal nem annyira.