Villámrajtot vettünk, a BEAC 14-0-nál dobta első kosarát. Balogh Judit nem is nézte tovább tétlenül csapata szenvedését, kosárlabdában nem gyakori módon sort cserélt, a kezdő ötöst a padra ültette. Sok változás nem következett be, 20-4-nél időkéréssel is megpróbálkozott az egykori kiváló játékos. Így is jócskán húsz pont fölé nőtt a különbség a negyed végére (33-9). A második tíz percben is lendületben maradtunk, egy 12-5-ös rohammal már több mint harminc pont volt a különbség (45-14). Csendesen csordogált a találkozó, melyet a folytatásban is kézben tartottuk (57-24).

Bő másfél perc után Dombai triplája volt a második félidő első kosara. Egy BEAC találatra egy 5-0-val válaszoltunk (65-26). A negyvenpontos különbség először Czank triplájával 74-34-nél alakult ki. Az előnyünk tovább nőtt, a zárószakaszt 87-41-es vezetésünkről kezdődött. Ebben a vendégek szerezték az első pontokat, nálunk Barnai három perc után volt eredményes (89-44). A hátralévő bő öt perc legnagyobb kérdése az volt, meglesz-e a száz pont. Ezt végül Varga Zsófia szerezte büntetőből.

Összességében csapatunk az első perctől kezdve nagy iramot diktált, és magabiztosan hozta a kötelező győzelmet.

Milos Pavlovic: – Nemcsak az eredménnyel, hanem a hozzáállással is elégedett lehetek. A hétközi súlyos vereség után megint fel tudtunk állni, végig irányítottuk a játékot. Jövő héten még lesz egy kupameccsünk Portugáliában, utána hosszabb szünet következik, ezt az időt kell kihasználni, hogy javuljunk abban, amiben kell.

Balogh Judit: – Nehéz értékelni egy ilyen meccs után. Gyakorlatilag mindennel próbálkoztunk, de semmi nem jött össze. Ravasz csapat vagyunk, igyekszünk elaltatni az ellenfeleket, hogy a végén aztán mi nevessünk. Ez most nem sikerült…

Dúl Panka: – Az elején úgy kezdtünk, ahogy megbeszéltük védekezésben, támadásban. Ezzel megalapoztuk a mérkőzést, utána végig kézben tartottul az eredményt és a játékoz.

Laklóth Anna: – Természetesen nem ilyen kezdésre számítottunk, de a győri csapat minden hibánkat kihasználta, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyert, amihez gratulálok is nekik.