Vasárnap 17 órakor csapatunk a Sopron Basket együtteséhez látogat. Az NB I rangadóját az M4 Sport+ élőben közvetíti.

 

A soproniak a bajnokság és az Euroliga címvédői, hosszú évek óta egyeduralkodók idehaza. Az új szezonra átalakult a zöld-sárgák kerete. Távozott Briann January, Gabby Williams, Nevena Jovanovic, Stefanie Dolson és Varga Sára. A szezon előtt bejelentett új játékosok közül Vandersloot Courtney, aki 2017-ben a magyar válogatott színeit is képviselte, végül nem csatlakozott a zöld-sárgákhoz. Ugyan itt játszott, és komoly erősítést jelentett az amerikai Brittney Sykes, a játékossal a napokban szerződést bontottak a soproniak, mert másodszor szegte meg a házirendet, nem érkezett meg időben a szabadságáról, és nem is árulta el távolmaradásának, késésének okát. Visszatért ugyanakkor Yvonne Turner, aki 2016 és 2019 között erősítette a Sopront. Új ember az idei keretben az ír útlevéllel rendelkező ausztrál Alice Kunek, a nigériai felmenőkkel rendelkező, új-zélandi születésű, de ausztrál válogatott Eziyoda "Ezi" Magbegor továbbá a sajátnevelésű Böröndy Vivien, valamint Dragana Stankovic, aki először még 18 évesen játszott a soproniaknál, így a korai magyarországi éveknek köszönhetően honi nevelésű státuszú játékosként veheti számításba Gáspár Dávid vezetőedző.

A két csapat mérlege tétmeccsen döntő soproni fölényt mutat: az eddigi 66 találkozóból mindössze hetet nyertünk meg, ebből a három legemlékezetesebb a 2011/12-es bajnoki döntő volt, melynek köszönhetően klubunk eddigi egyetlen aranyérmét szerezte a pontvadászatban. A tavalyi szezonban Győrben felül tudtuk múlni a Sopront, így a közelmúltból is van sikerélménye a csapatnak a rivális ellen, emellett idegenben is legyőztük őket felkészülési mérkőzésen szeptemberben!

 

A bajnokságot jelenleg mi vezetjük, a mezőny egyetlen veretlen csapat vagyunk. A Sopron Basket viszont egy rangadót, a Szekszárd ellenit, idegenben elveszítette, így nyilván roppant fontos számára, hogy győzzön. Mi viszont egy esetleges bravúrral komoly lépéselőnybe kerülhetünk üldözőinkkel szemben.

 

Cziczás László vezetőedző így várja a találkozót: „Ha eddig nehéz sorozatról beszéltünk, akkor ez a mostani brutális lesz. Nem volt sok időnk, de igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló feladatokra. Most olyan meccsek vannak előttünk, amelyekben benne van a bravúr, de a vereség lehetősége is. Mi minden találkozóra győzelmi szándékkal megyünk ki, de a sport sokszor kiszámíthatatlan. Történjék azonban bármi, minden eredményt ugyanúgy az értékén és a helyén kezelünk továbbra is, ahogyan tettük ezt eddig is. A Sopronnál történt személyi változásokkal nem foglalkozunk. Úgyis a meccsen derül ki, hogyan hatott ez a csapatra.”

Fotó: Nagy Gábor