Szombaton délelőtt kezdetét veszi az ország felsőoktatási intézményei közötti legnagyobb sorozat, a MEFOB. Idén Miskolcra utaznak az egyetemista és főiskolás sportolók, ahol első ízben hozták össze a MEFOB összes sportágát, így igazi fesztiválhangulatban dől el, kik a legjobbak egyes sportágakban. A Széchenyi-egyetem női kosárlabda-csapata idén is a legjobb négy közé jutott és célja egyértelműen a tavalyi bronzérem még fényesebb medálra való cserélése. A csapatban két játékosunk is helyet kapott, Rozmán Lilla és Baffy Fanni közül ma előbbit kérdeztük várakozásairól.

– Már a tavalyi csapatban is ott voltál a hazai rendezésű MEFOB négyes döntőjén, ahol bronzérmet szereztetek. Mik a célok az idei tornán?

– Tavaly a TF ellen kezdtük a tornát, akik végül meg is nyerték az egészet, szóval mondhatjuk, hogy a legerősebb ellenfél ellen kezdtünk. Idén az elődöntőben azzal a csapattal találkozunk, amelyiket tavaly megvertünk a bronzéremért. Jó lenne, ha a tavalyi felállás megcserélődne.

– Milyen hangulata volt a tavalyi MEFOB-nak?

– Tavaly a COVID miatt teljesen más volt a helyzet, ráadásul idén először engedik össze az összes sportot egy helyre, ami számomra is teljesen új dolog.

– Nagy fesztivált kerekítenek idén Miskolcon, a meccsek mellett jut majd idő a szórakozásra is?

– Ne legyünk álszentek, ha sikeres tornát zárunk, biztosan megünnepeljük, de egészen addig, amíg a munka nincs elvégezve, meg sem fordul a fejünkben a bulizás.