Ma tartották Münchenben a FIBA Euro Cup sorsolását, amelyen csapatunk az F csoportba kapott besorolást az izraeli Maccabi Bnot Ashdod, a litván Kibirkstis Vilnius, valamint egy Euroliga slejtezőből érkező csapat mellett.

 

A sorsolásról megkérdeztük az érintetteket, kezdve Fűzy Andrással, az UNI Győr elnökével:

„Szervezés szempontból most sem lesz könnyű dolgunk, hiszen évek óta az Euroliga selejtezőből kapunk ellenfelet. Nehéz így készülni, utazás és egyéb szervezési feladatokkal. Nem kívánjuk, hogy a DVTK-val találkozzunk, sokkal inkább szeretnénk, ha az Euroligában folytathatnák. Azt gondolom, hogy reálisan nézve és a felkészülésünkre tekintve mindenféleképpen az a célunk, hogy ebből a csoportból továbbb tudjunk jutni. Mind az izraeli, mind az Euroliga selejtezős ellenfelet tekintve nem lesz egyszerű feladat. A litvánokról kevesebbet tudunk, kicsit fekete ló ebben a négyesben. Korábban, amikor litvánokkal játszottunk főleg saját nevelésre építették a csapatot és nem okozott problémát a legyőzésük. Szép feladat elé nézünk az ősszel, és szeretnénk végig vinni, amit terveztünk, azaz továbbjutni a rájátszásra. Önmagában az is nagy szó, hogy főtáblára kerültünk, egy másik magyar csapattal együtt. Nagy dolog ez a magyar kosárlabdának.”

 

 

Vezetőedzőnk, Cziczás László szerint az Euroliga selejtezős és az izraeli ellenfél lehet a legkeményebb dió a csoportban:

„Így pár perccel a sorsolás után nehéz mit mondani az ellenfelekről, nem is ismerem a keretüket. Érdekes, hogy az Euroliga selejtezős ellenfél mellé egy nagymúltú izraeli is hozzánk került. A Maccabi általában jó képességű amerikai légiósokkal van megtűzdelve. A litvánokról bevallom sokat nem tudok. A célunk egyértelműen a csoportból való továbbjutás lesz!”

 

Török Ági reménykedve követte a sorsolást, aki nyaralása közben kaptunk el. A csapatkapitány motiváltan várja majd a nemzetközi összecsapásokat:

„Összességében bizakodással tölt el a csoportsorsolás eredménye. Azt gondolom, hogy bármelyik Euroliga selejtezős csapatot kapjuk majd, komoly játékerőt fognak képviselni. A Maccabi keretét átfutva, szerintem velük is magas szintű mérkőzéseket fogunk tudni játszani. Talán a litván csapatról van kevesebb információnk, de kíváncsian várjuk, milyen kerettel vágnak neki a nemzetközi szereplésnek. Egy biztos, a mi csapatunk nagyon motiváltan fog megérkezni minden Euro Cup párharcra, hiszen az a célunk, hogy továbbjussunk a csoportból és nemzetközileg is minél jobb eredményt tudjunk elérni.”

 

Az Euroligás ellenfelünkről természetesen rögtön hírt adunk, amint a selejtező véget ért!