Hruscaková bokasérülés miatt nem volt a keretben. A vendégek 6-0-val kezdtek, kellett egy kis idő, míg rendzetük a sorokat (3. perc: 9-10). Lelik válaszolt triplával Raksányi hármasára, majd büntetőkkel megint hat pontra nőtt a különbség, a negyed közepén viszont már mi vezettünk (16-15). A vendégek erre egy 7-0-val válaszoltak. Raksányi harmadik hármasa nagyon kellett, Dombai pedig sima ziccerből volt eredményes (23-24). Lendületben maradtunk, így tíz perc játék után 27-24 volt a javunkra.

A második tíz perc elején mi szereztük az első kosarat, majd Vargára fújtak sportszerűtlen hibát, amiből két büntetőt értékesítettek a vendégek, az akciót viszont nem tudták kosárral befejezni. Szoros volt a meccs, Dombai triplája után viszont 36-28-as előnyünknél Tursics Krisztián időt kért. Triplaváltások után – Horváth, majd Török talált be távolról – 41-33-ra vezettünk, a 18. percben pedig már tíz pont volt ide (45-35). A nagyszünetben 49-40 volt a javunkra.

A fordulást követően a Csata 5-0-val kezdett, DeVaughn szerezte az első kosarunkat (51-45). A vendégek lassan dolgozták le hátrányukat, a 26. percben kiegyenlítettek (53-53). Megakadt mindkét oldalon a gépezet, Barnai révén mi mozdultunk el előbb a holtpontról (55-53). Sportszerűtlent fújtak ránk, ebből a Csata három pontot szerzett (55-56). A zárófelvonás előtt 58-57-re a Csata vezetett.

Ebben Ygueravide szerezte az első két kosarat, időt is kértek a vendégek (61-58). Nagyon kellett Török triplája is (64-60). A vendégek egy 6-0-val felelt, amire időkéréssel reagált Milos Pavlovic (64-66). A folytatásban hét ponttal elléptek a vendégek (66-73), megint időt kértünk, majd egy Csata-tripla után ismét jött az egyperces “tanácsadás” (66-76). Egy 6-0-ás rohammal felcsillant a remény, a vendégek edzője kért most időt (72-76). DeVaughn büntetőivel két pontra feljöttünk, s bár volt labda az egyenlítésre, de akár a fordításra is, a lehetőségek kimaradtak, így fontos rangadót veszítettünk.

Milos Pavlovic: – Harminc percig jól játszottunk, de elég volt egy rosszabb periódus, hogy veszítsünk. A Csata annál jobb csapat, hogy a hibáinkat ne használja ki.

Tursics Krisztián: – Az első félidőben nem azt csináltuk a pályán, amit megbeszéltünk. Szünet után elkezdtünk védekezni, ebből pedig jöttek a kosarak, így meg tudtuk fordítani a találkozót. Újabb nagy győzelem ez számunkra.

Raksányi Krisztina: – Egyik kulcsemberünk nélkül kellett játszani. Az első félidőben úgy tűnt, meg tudjuk oldani a pótlását, de szünet után elveszítettük a ritmusunkat. Nincs idő keseregni, dolgozni kell tovább.

Zala Friskovec: – Amint rendeztük a védekezésünket, át tudtuk venni az irányítást, és nagyon fontos győzelmet arattunk, aminek nagyon örülünk. Folytatni kell tovább ezt a munkát.