Ellenfelünk a Magyar Kupa címvédője, emellett a közelmúltban sikerrel vette az Euroliga selejtezőjét, így a legrangosabb európai kupasorozatban indulhat, ahol olyan ellenfelei lesznek, mint a sorozat címvédője, a Sopron Basket, továbbá a török Mersin, a belga Mechelen, a spanyol Girona és Avenida, az olasz Schio, valamint a francia Basket Landes.

 

Az egykori edzőnk, Völgyi Péter irányította miskolciak a bajnokságot hozzánk hasonlóan remekül kezdték: öt meccsből ötöt nyertek, ráadásul legutóbb a harmadik magyar EL-csapat, a Szekszárd elleni rangadón diadalmaskodtak (75–74).

 

 

A miskolciak kerete jelentősen nem változott a nyáron. A magyar játékosaik mindegyike meghosszabbította a szerződését, egyedül Tóth Franka folytatja máshol pályafutását. A légiósok közül Cheridene Green és Milica Jovanovic maradt. Új ember az amerikai születésű, Puerto Ricó-i válogatott irányító Arella Guirantes és az ausztrál válogatott magasbedobója, Darcee Garbin. A DVTK két fiatal magyart is szerződtetett: Aho Tyrát – aki a szintén csapattag, Aho Nina húga – és Toman Petrát.

 

A DVTK ellen kiegyenlített a mérleg tétmeccseken. A bajnokságban 43 meccsen 21-szer mi, 22-szer riválisunk győzött. A Magyar Kupában is kevéssel jobb a miskolci együttes, a négy egymás elleni találkozóból 1–3 a javukra a győzelmi mutató. A legnagyobb különbségű győzelmünk 24 pontos (2012/13: Hat Agro-UNI Győr–DKSK 88–64), míg a legsúlyosabb vereségünk 25 pontos volt (2019/20: DVTK–UNI Győr MÉLY-ÚT 89–64).

 

 

A felkészülés során a Sió-kupa döntőjében találkoztunk a DVTK-val. Akkor egy ponttal, 79–78-ra győztünk. Igaz, a borsodiaknál még nem volt teljes a keret.

Annak a meccsnek ez a jegyzőkönyve:

DVTK–UNI Győr 78–79 (21–24, 16–20, 16–20, 25–15)

DVTK: Aho N. 14/3, Bernáth 12/6, Bacsó, Jovanovic 13/3, Green 9. Cs.: Aho T. 1, Kányási 17/9, Kiss A. 12, Oláh. Edző: Völgyi Péter.

UNI Győr: Ellenberg 21/9, Dombai 17/9, Dubei 5/3, Török Á. 11/9, Mompremier 4. Cs.: Varga Zs. 3, Oroszová, Rozmán, Ruff-Nagy D. 8, Weninger, Williams 4, Bach 6. Edző: Cziczás László.

 

Vezetőedzőnk, Cziczás László így nyilatkozott a várakozásairól: „A mezőny talán legjobb formájában lévő csapatával találkozunk, mely most már Euroligás együttes. Nyilván nagy önbizalommal érkeznek hozzánk, mi viszont legalább ilyen elszántsággal várjuk őket. Sokat készültünk a DVTK játékából, bízunk benne, hogy hazai pályán le tudjuk őket győzni. Pozitívum, hogy Mompremier a kisebb sérülése után napról napra közelít a százszázalékhoz, így ahogyan a múlt heti bajnokin, úgy most is számíthatok rá. Nagyon várjuk már a találkozót, remélem, szurkolóink is nagy létszámban látogatnak ki a rangadóra.”