A ceglédieknél jelentős változás volt a keretben és a szakmai stábban is. A kispadon az olasz Sandro Orlandót az a görög Kosztasz Keramidasz váltotta, aki egy év szünet után tért vissza Ceglédre. A szakember az elmúlt szezonban hazájában a PAOK csapatát vezette.

 

Játékosfronton új igazolás az amerikai irányító, Kiana Williams, aki a Stanford egyetem csapatát a bajnoki címig vezette, majd a Seattle Storm csapatában lépett pályára a WNBA tavalyi és idei szezonjában. A 2-es és 3-as posztra érkezett a PINKK-től a fiatal Horváth Boglárka, illetve a korábbi években a Ruzomberok csapatát erősítő szerb válogatott Teodora Turudic. A palánk alatt a horvát válogatott Patricia Bura – aki szintén a Ruzomberokban játszott –, illetve az amerikai Leaonna Odom szerepel. Utóbbi a Duke egyetemi csapata után a New York Liberty WNBA-csapatában kezdte meg profi karrierjét.

 

A Cegléd ellen nyomasztó a fölényünk, az eddig 40 mérkőzésből 32-szer mi örülhettünk a két pontnak, ellenfelünk 8-szor győzött. A legnagyobb sikerünk 85(!) pontos (2009/10: Cegléd–SEAT Lami-Véd Győr 33–118). A legnagyobb különbségű vereségünket a 2017/18-as szezonban Győrben szenvedtük el, a ceglédiek 83–69-re verték Győrben az akkor CMB Cargo-UNI Győr néven futó csapatunkat. Érdekesség, hogy akkor a Cegléd vezetőedzőjét úgy hívták: Cziczás László…

 

 

A szakember most a mi kispadunk ül majd – pontosabban többnyire a kispad előtt áll majd –, az irányításával sokat dolgozott a csapat a felkészülés során. Az edzőmeccseink eredményei: UNI Győr–Csata 85–76, UNI Győr–Sopron Basket 87–88, Sopron Basket–UNI Győr 54–80, Szekszárd–UNI Győr 66–82, DVTK–UNI Győr 78–79, UNI Győr–USK Praha 71–83.

 

„Nem végeztünk még el minden feladatot. Centerünk, Batrice Mompremier kicsit később csatlakozott hozzánk, így ugyanazzal a problémával küzdünk mi is, mint a többi csapat, hogy nem teljes kerettel dolgoztuk végig a felkészülést. Aránylag mégis a szerencsésebbek közé tartozunk, mert hozzánk már nem érkezik új játékos. Szeretnénk egy jó rajtot elkapni, ami nem lesz egyszerű, mert a Cegléd ellen mindig nehéz játszani. Ők is szeretnének a szezon elején meglepetést okozni, de megfelelő koncentrációval meglehet az első siker, mely jó alapot adhat a még ránk váró feladatokra, mellyel a játékunkban szeretnénk meghonosítani az elképzeléseinket. Elsősorban a védekezés terén kell még rengeteget dolgoznunk” – mondta vezetőedzőnk, aki a ceglédi múlttal kapcsolatosan így fogalmazott: „Nemcsak nekem, hanem egyik segítőmnek, Földi Attilának is pikáns lesz ez a találkozó, hiszen mindketten Cegléden kezdtük edzői pályafutásunkat, onnan indultunk a nagy utunkra, és lettünk felnőttcsapat edzői. Furcsa lesz egy kicsit, de azért ez a Cegléd nem az, amelyikkel annak idején dolgoztam. Most az a feladatom és célom, hogy a győri csapatot vezessem győzelemre, bárki is az ellenfél.”