Szombaton 18.30 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a PINKK otthonában lép pályára.

 

Ellenfelünk eddig mind a nyolc mérkőzését elveszítette a bajnokságban. A baranyaiaknál jelentős változás nem történt a tavalyi szezonhoz képest. Az idén januárra összeállt szakmai stábbal folytatta a munkát az együttes, így maradt Kovács Dénes vezetőedző, Kovács Martin edző és Simon Attila erőnléti edző.

 

A játékoskeretükben sem volt nagy mozgolódás, maradt a csapatnál Tenyér Zsófia, Zsilinszki Lilla, Kovács Kitti, Vincze Nikolett, Szücs Luca, Horváth Zsanett, Borbás Panni, Pucz Eszter és Révész Luca.

A PEAC-Pécs-től Bojtár Boglárka, a PVSK juniorból Temes Boróka, Scmidt Laura és Bunyik Lilián érkezett.

Távozott Jáhni Zsófia, Horváth Boglárka, Bozica Mujovic és Denia Davis Stewart. Bozica pótlására a szintén montenegrói válogatott Sofija Zivaljevic érkezett. A 24 éves 179 cm magas irányító tavaly a BKG csapatában szerepelt.

Jáhni Zsófi helyére az ukrán válogatott egyik nagy reménységét, a 23 éves, 190 cm magas Veronika Liubinetset igazolta le a PINKK. A kosaras az elmúlt szezon jelentős részét az ukrán Európa-kupás Prometej színeiben töltötte. Emiatt ő jó ismerősünk, ugyanis az előző két szezonban összecsaptunk az ukrán együttessel. A győri buborékban rendezett csoportkörben 83–56-ra győztünk, Liubinets 2 pontot ért el. Tavaly Győrben 117–83-ra kaptunk ki, melyen az ukrán játékos 4 pontot szerzett. Az idegenbeli, 94–68-as ukrán sikerrel zárult találkozón alig több mint egy percet volt csak a pályán, de nem talált be a gyűrűnkbe.

Centerposzton az amerikai Sherise Williams váltotta Stewartot. A 28 éves, 190 cm magas középjátékos az elmúlt években Bulgáriában, a svéd UMEA A3, az olasz Ragusa és a szlovák Ruzomberok csapataiban szerepelt.

 

A két csapat eddig a bajnokságban 25 alkalommal találkozott, ezen 18-szor mi győztünk, 7-szer az ellenfelünk. Viszont az elmúlt években nyomasztó a fölényünk, az utolsó 14 meccsből 13-szor mi hagyhattuk el győztesen a pályát, győzelmi sorozatunk már 12 mérkőzés óta tart. A Magyar Kupában kétszer csaptunk össze a PINKK együttesével, de mindkétszer ellenfelünk jutott tovább. Ebben a sorozatban utoljára 2016-ban játszottunk egymással.

 

Mi továbbra is veretlenek vagyunk, a hazai bajnokságban és az Európa-kupában is minden meccsünket nyertük eddig. A papírforma és mint látható, az elmúlt évek mérlege alapján most is mi számítunk esélyesebbnek, ennek ellenére Cziczás László vezetőedző óvatosan fogalmazott az esélyekkel kapcsolatban: „Nagyon nagy terhelés közepette vagyunk, erős csapatokkal küzdünk hétről hétre az Európa-kupában is, ezért komolyan oda kell figyelni a regenerációra. Elképzelhető, hogy nem teljes csapattal utazunk, de egyértelmű cél, hogy bárki is lép pályára, megszerezzük a győzelmet.”