A szlovéniai Nova Goricában rendeztek továbbképzést edzőknek. Az előadók között a hazai és egy francia szakember mellett első csapatunk másodedzője, Fűzy-Antolovics Adél is ott volt.

„Nagy megtiszteltetés volt, hogy felkérést kaptam arra, hogy beszéljek az U13-as és U15-ös korosztályban alkalmazott passztechnikákról. Rendkívül fárasztó két nap volt, hiszen összesen nyolcszor kellett előadást tartanom a szlovén kollégák számára. Érdekesség, hogy bár nem beszéltünk össze a francia edző és az én előadásom tulajdonképpen egymásra épült” – mondta Fűzy-Antolovics Adél, akit egyébként már most meghívtak a jövőre tartandó U17-es és U19-es továbbképzőre is.

„Bár most nem volt lehetőségem mások előadásait meghallgatni, hiszen az első nap öt, a másodikon három egyórás előadásom volt, de nagyon hasznosak ezek a csereprogramok. Mindig lehet tanulni abból, ahogyan más kosárlabda-kultúrák dolgoznak. A szlovén képzés ráadásul kimondottan jó színvonalú. Az előadások végén azért sokat beszélgettünk, így most elsősorban azokból próbálok átvenni dolgokat” – tette hozzá a szakember.