Csütörtökön és pénteken rendezik a Killik László női Magyar Kupa négyesdöntőjét a soproni Novomatic Arénában. A tornán a házigazda Sopron Basket mellett, a DTVK – Hun-Therm, az NKA Universitas PEAC és csapatunk, a SERCO UNI Győr szerepel majd. Mi február közepén a Vasast győztük le a legjobb négybejutásért, míg következő ellenfelünk, a Sopron a Szekszárdot ütötte ki a sorozatból.

A Final4 előtt Cziczás László, Dombai Réka és Aaryn Ellenberg nyilatkozott honlapunknak!

 

Cziczás László: Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk a Final4-ban, de rendkívül nehéz dolgunk volt ide jutni, mert egy harcos ellenfél ellen kellett megküzdenünk a negyeddöntőben. A Sopron hazai pályán nem csak a mi párharcunk, de az egész torna esélyese lehet. Ettől függetlenül úgy utazunk oda, hogy az aranyat szeretnénk megnyerni, és egy meccsen talán a Sopront is meg lehet fricskázni. Az lesz a célunk, hogy egy a mérkőzésre kitalált jó taktikával elérjük azt a bravúrt, hogy mi játsszuk a döntőt!

 

Dombai Réka: Nagy izgalommal várom a Magyar kupát, sajnos az elmúlt 4 évben eddig mindig kiestünk a 8 között, de az, hogy most továbbjutottunk egy újabb lehetőség arra, hogy dobogós helyezést érjünk el. Nagyon nehéz meccs lesz csütörtökön, de bízom abban, hogy 40 percig fogjuk tartani a tempónkat, és a mi akaratunk fog érvényesülni. Tisztességesen felkészülünk és mindenki 100%-osan fokuszált lesz a mérkőzésre. Nagyon örülnék, ha győzni tudnánk és az már öröm játék lenne, ha döntőben is szerepelhetnénk. Remélem, sokan el tudnak jönni szurkolni, ezzel megismételve azt a remek hangulatot, ami a szombati meccsen volt. Rengeteget jelentett nekünk, hogy ennyien kint voltak. Köszönjük a szurkolást!

 

Aaryn Ellenberg: Azt gondolom, jó esélyeink vannak a Magyar Kupában. Nem játszottunk rosszul a múlt heti Sopron elleni derbin, de ettől még rengeteg hibát vétettünk, ami persze abszolút javítható. Gondolok itt a meghatározó játékosaik őrzésére, mint például Brooks. Oda kell figyelnünk a részletekre védekezésben, akkor jó esélyünk lehet győzni. Persze kicsit nehezebb is a saját pályájukon. Nagyon jót tenne a csapat önbizalmának egy kupasiker, főleg úgy, hogy az utolsó pár évben nem sikerült maradandót alkotni ebben a sorozatban.

Fotó: Nagy Gábor