Csütörtökön este, magyar idő szerint 18:30-kor Litvániában lép pályára a SERCO UNI Győr. Ellenfele a Kibirkstis Vilnius lesz, amely eddig meglepetésre legyőzte a török Botast, majd hazai pályán vereséget szenvedett az izraeli Maccabi Bnot Ashdodtól. A meccs előtt megkérdeztük vezetőedzőnket és játékosainkat, hogy mit várnak a csütörtöki összecsapástól.

 

Cziczás László: Nagyon kiegyenlített csoport a mienk, egyforma erősségű mind a négy csapat. Az is lehet, hogy a pillanatnyi forma fog dönteni, éppen ezért nagyon jól szeretnénk felkészülni rájuk, hiszen ha ezt a találkozót megnyerjük, akkor igazán jó helyzetbe kerülhetünk a továbbjutást illetően. Ez a fő célunk, hogy győzzünk csütörtökön. Természetesen a szemünk sarkában már a hétvégi, PEAC elleni rangadó is ott van.

Sabina Oroszova: Nagyon várjuk már a meccset Vilniusban. Remekül kezdtük az Euro Cupot, és nagyon remélem, hasonló formában tudjuk folytatni is. A saját játékunkra fókuszálunk, és ha meg tudjuk nyerni a csütörtöki összecsapást, akkor nagyon jó esélyünk lesz továbbjutni a csoportból és egy jó szereplést biztosítani. Nagyon készülünk, hogy készen álljunk csütörtökre.

Peyton Williams: Ahogyan eddig láttam, jól játszik a litván csapat. Mindenkivel szoros meccset vívtak a csoportban. Minden csapat kemény itt. A Kibirkstis egészen az utolsó negyedig ott volt a Maccabi Ashdod nyakán. Mint minden mérkőzésen, keményen és koncentráltan kell beleállnunk a játékba. A litvánok olyan bajnokságból jönnek, ami nem olyan iszonyat erős, de éppen ezért priorizálni tudják az Euro Cup küzdelmeit és minden erejüket oda fókuszálni. Nem becsülhetünk le senkit, úgy kell tennünk, ahogyan az egész idényben, rögtön az elejétől keménynek lenni.