Szerdán 18 órás kezdettel a nyolcszoros spanyol bajnok Perfumerias Avenida érkezik az Egyetemi sportcsarnokba, az Euroleague Women sorozatban. Csapatunk 1-5-tel áll a tabellán, míg a spanyolok 3-3-mal a csoport negyedik helyén áll. A spanyol pontvadászatot vezeti az Avenida, a Zaragoza előtt. A Mersin elleni küzdés és a TF elleni kiélezett csata, egyértelműen a javunkat szolgálhatja a szerdai összecsapáson. A találkozó előtt Cziczás László, Dombai Réka és Bach Boglárka mondta el véleményét.

 

Cziczás László: „Nagyon nehéz mérkőzés kezdődik a spanyol bajnokság listavezetője ellen, tele rutinosabbnál rutinos spanyol válogatott játékosokkal. Eszméletlen produkcióra lesz szükség szerdán, ha egy jó mérkőzést szeretnénk játszani velük. Mi eléggé fáradtak vagyunk, nagyon hiányzik Kristine és Dorci is, nem tudjuk, ki fog pályára lépni közülük. Ugyanúgy készülünk belőlük, mint bármelyik másik csapatból, gyakorlatilag pihenőnap nélkül dolgoznak a lányok, edzenek becsülettel. Megpróbáljuk az Avenidát legyőzni, ez a cél. Azt, hogy mi fog kisülni belőle, és milyen rotációval tudunk operálni, azt majd meglátjuk.”

Dombai Réka: „Újra hazai pályán játszunk az Euroligában. Nehéz mérkőzés lesz a szerdai, de mi mindig győzni akarunk. A csapategység és szív visz minket előre. A szurkolóknak csak annyit üzennék: Gyertek sokan szurkolni nekünk és a buzdításotokkal húzzuk be az Avenida elleni mérkőzést.”

Bach Boglárka: „A tabella alapján az eddigi évekhez képest talán egy picit gyengébb Avenidát várunk szerdán az Egyetemi sportcsarnokba, de nekünk ezzel nem szabad foglalkozni, hiszen ettől még egy rendkívül erős együttes. Hazai pályán jó mérkőzéseket tudtunk játszani, a Bologna és a Landes ellen, illetve hosszabbításban közel voltunk a győzelemhez kétszer is. Mostmár hazai pályán szeretnénk behúzni a második sikert.”

Sika Koné: „Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mint az Euroligában mindig idegenben. Nehéz távol az otthontól nyerni, főleg egy olyan csapat ellen, amely nagyon jó magyar válogatottakat vonultat fel, illetve olyan top játékosokat, mint Kristine Anigwe, vagy Destiny Slocum, valamint az új igazolás, Bridget Carleton. Nagyon jó munkát kell végeznünk, főleg védekezésben, hogy sikeresek lehessünk. A csoportunk nagyon kemény. Azt gondolom, bármelyik csapat, bármikor megverheti a másikat. Jelenleg minden együttes a csoportban továbbjutó helyre kerülhet, ezért is számít igazán minden találkozó. A szint nagyon magasan van.”

Fotó: Nagy Gábor, Rébay Viktor, fiba.basketball