DVTK–UNI Győr MÉLY-ÚT 75–63 (18–28, 19–9, 18–18, 20–8)

Miskolc, NB I-es női mérkőzés, 1043 néző. V.: Praksch, Goda, Varga-Záray.

DVTK: Vorpahl 4/3, Aho 4, BERNÁTH 15/6, GREEN 12, JOVANOVIC 15/6. Cs.: KISS A. 15/6, Kányási 6, Kuster 4. Edző: Völgyi Péter.

UNI Győr: Ruff-Nagy D. 8/6, DOMBAI 14/3, DUBEI 15/6, Oroszová 4, MOMPREMIER 15. Cs.: Török Á., Weninger 7, Varga Zs. Edző: Iványi Dalma.

Kiegyenlített első percek után mi szereztünk nagyobb előnyt. Jól védekeztünk, támadásban is megvolt a ritmusa a játékunknak, így tíz perc játék után tízpontos előnyt tudtunk szerezni. A második szakaszban egy 6–0-val felzárkózott a DVTK (28–32), de Ruff-Nagy nagyon fontos triplát dobott. Ahogyan a legutóbbi miskolci, majd a múlt szombati győri meccsen is, úgy most is szoros volt a csata, nem igazán találtak fogást egymáson a csapatok, a nagyszünetre a hazaiak ki tudtak egyenlíteni.

A fordulás után Ruff-Nagy újabb triplájával folytatódott a találkozó, a folytatásban viszont egyik fél sem tudott a másiktól elszakadni, szinte végig mi vezettünk pár ponttal, de a harmadik szakasz legvégén Bernáth egy triplával kiegyenlített (55–55). A negyedik negyedet nagyon rosszul kezdtük, a DVTK 13–2-vel nyitott. Hiába kért közben időt Iványi Dalma, a játék képe nem változott. A DVTK innentől már tartotta biztos előnyét, és végül megnyert a találkozót, mely azt jelenti, hogy bejutott a legjobb négy közé.

Mi az 5–8. helyért folytathatjuk, először várhatóan a TFSE-MTK ellen.

Iványi Dalma: – Nagyon jól kezdtünk, átvették a hiányzónk feladatát más játékosok. Aztán nem tartott ki a fegyelmezettségünk, a magabiztonságunk. Hagytuk, hogy eksztázisba kerüljön ellenfelünk, el is fáradtunk a végére, és ezzel már nem tudtunk mit kezdeni. Nagyon csalódottak vagyunk, elsősorban saját hibáink miatt kerültünk ebbe a helyzetbe.