SERCO UNI Győr–Ludovika Csata 87–74 (20–21, 21–14, 20–26, 26–13)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 300 néző. V.: Győrffy, Pozsonyi, Sörlei.

SERCO UNI Győr: RUFF-NAGY D. 11/6, DOMBAI 30/15, DUBEI 10/6, Oroszová 4, Mompremier 8. Cs.: Bach 4, Weninger, Török Á. 10, Rozmán, WILLIAMS 10, Varga Zs. Edző: Cziczás László.

Csata: Horváth B. 12/3, Gábor, Czank 9/3, Jáhni 7/3, FUEHRING 23/3. Cs.: SZABÓ F. 14/6, BARNAI 7, Toman D. 2, Boros. Edző: Tursics Krisztián.

Részletes statisztika ide kattintva található.

Aaryn Ellenberg nem gyógyult fel betegségéből, így ő nem lépett pályára, ellenben Dombai Réka bokasérülése szerencsére nem volt annyira súlyos, így ő ott volt a kezdőben.

Mompremier kezdte a pontgyártást, Fuehring büntetőkkel egyenlített, majd ugyanő kosár plusz büntetőből volt eredményes (2–5). Dombai triplával egyenlített. Nem tudott egyik csapat sem ellépni a másiktól, felváltva vezettek az együttesek. Dombai hármasaira nagy szükség volt, ezzel egyenlítettünk a negyed közepén, duplájával pedig  fordítottunk (14–12). Továbbra is hullámzott a játék, a negyed végén a vendégeknek jött ki jobban a lépés, így egy ponttal ők vezettek (20–21).

Vendégkosárral kezdődött a második szakasz, mi továbbra is a szokottnál alacsonyabb fordulatszámon pörögtünk. Williams büntetőivel meglettek az első pontjaink (22–23), majd duplájával megint mi vezettünk, igaz, nem sokáig. Dombai bravúrkosara után még büntetőt is dobhatott, amit Cziczás László időkérése előzött meg. Sajnos kimaradt a dobás (26–25). Sikerült három ponttal ellépni, Dubei emelt be egy hármast. Időt is kért Tursics Krisztián (31–28). Dombai növelte az előnyt egy két-, valamint hárompontossal (36–28). A félidő hajrájában tíz pont fölé nőtt a különbség (41–30), a nagyszünetre hat pontra olvadt az előnyünk (41–35).

A vendégek 5–0-val nyitották a második félidőt, és bár Ruff-Nagy megszerezte első pontunkat ebben a szakaszban, pillanatokon belül egyenlő volt újra az állás (46–46), sőt, a vezetést is visszavették a vendégek (47–48). Visszatért a meccs a „hullámvasutazáshoz”, hol egyik, hol másik fél vezetett. Mikor aztán négy ponttal ellépett a Csata, időt is kért Cziczás László (49–53). Hamar egyenlítettünk is a folytatásban. Fej fej mellett haladt a két gárda, megint a Csata jutott kis lépéselőnyhöz (55–58). Dombai hármasával közelítettünk (59–61), Williams közelijével pedig egyenlítettünk. A zárófelvonás előtt egál volt az eredmény (61–61).

Ruff-Nagy kosár plusz büntetőjével kezdődött az utolsó tíz perc, majd magyar válogatott irányítónk egy fontos triplát is bedobott (67–61), jött az időkérés Tursics Krisztiántól. Oroszova találatával már 8–0-ás rohamnál jártunk, ezt Horváth Bernadett egy triplával zárta le. Dombai tett arról, hogy ne kapjon vérszemet a Csata, Ruff-Nagy újabb hármasával pedig eldőlni látszott a találkozó (74–64). Hogy mégse lehessen hátradőlni, most a Csata mutatott be egy 5–0-ás rohamot. Ez csak fellángolás volt, mert ismét elléptünk (78–69). A vendégek edzője kért időt, Fuehring pedig kipontozódott. Dombai újabb trojkája után már nem volt kérdés, ezt a mérkőzést megnyertük.

Három negyeden át szoros volt a találkozó, a negyedikben aztán a magunk javára tudtuk fordítani az eredményt.

Cziczás László: – Jár a gratuláció mindkét csapatnak. A sajátomra azért vagyok büszke, mert voltunk nagyon nehéz helyzetben, de innen is vissza tudtunk jönni, és végül magabiztosan nyertünk. Tudtuk, hogy nem lesz ez könnyű meccs, ez be is igazolódott, ezért is értékes ez a két pont. 

Dombai Réka: – A negyedik negyed elején jött az a fordulat, ami eldöntötte a találkozót. Nagyon fontos két pontot szereztünk, nagy szükségünk volt erre, hogy nyugodtabban tudjunk készülni az előttünk álló feladatokra.

Tursics Krisztián: – Összességében elégedett vagyok, mert megnehezítettük a győriek dolgát, de tény, hogy ezzel a rotációval egy kicsit fejben és fizikálisan is elfáradtunk a negyedik negyedre.

Barnai Judit: – Három negyeden át jól játszottunk, erre büszkék lehetünk. A vereség ellenére nem hinném, hogy keseregnünk kellene, a pozitív dolgokat kell továbbvinni a folytatásban, és akkor szép eredményeket érhetünk el.

Fotó: Nagy Gábor