UNI Győr MÉLY-ÚT–DVTK 73–70 (10–16, 13–22, 20–17, 30–15)

Győr, zárt kapuk mögött. V.: Kapitány, Tóth C., Kovács N.

UNI Győr: KIESEL 20/3, Dubei, DOMBAI 7/3, Török Á. 9/6, MOMPREMIER 23. Cs.: Lass, WENINGER 14, Kéita, Varga Zs., Barnai. Edző: Iványi Dalma.

DVTK: MEDGYESSY 19/9, Aho 5/3, Kányási 6, KISS A. 11/3, Mokango 6. Cs.: HAYES 17/3, Vukov 2, Tóth F. 4. Edző: Földi Attila.

Nem hozott sok pontot az első negyed első fele: négy perc után 4–0-ra vezettünk. Mindkét kosarat Mompremier szerezte. Kiesel 5. perc elején szerzett kosara után időt kértek a vendégek. Négy és fél perc után Medgyessy büntetőiből lettek meg a vendégek első pontjai. Beindultak a miskolciak, pillanatok alatt kiegyenlítettek, sőt, Mokango kosarával a vezetést is átvették (6–8). Most Iványi Dalma kért időt. Kiesel hosszú kosárcsendet tört meg, Hayes viszont triplából volt eredményes. Erre alapozva a szakasz végére hat ponttal ellépett a miskolci gárda (10–16).

Diósgyőri kosárral kezdődött a második negyed. A védekezés nagyjából rendben volt, támadásban nem találtuk a ritmust, nagyon kellett Kiesel triplája (13–18). Ez sem adott lendületet, tíz pont fölé nőtt a DVTK előnye (15–26). Hiába az újabb időkérés, a vendégcsapat őrizte előnyét (18–30). A félidő hajráját Medgyessy triplája vezette fel, Mompremier két büntetője követte. Triplaváltás után 36-23 volt oda, a félidő 15 pontos DVTK-előnnyel zárult (23–38). Egy árulkodó adat a szünetben 27,6–48,5 a dobószázalék...

A harmadik negyed elején mindkét adat tovább romlott, de aztán a két csapat megtalálta az utat a gyűrűbe. Apró lépéssel közelítettünk a vendégekhez (24. perc: 31–42), de nem sokkal később visszaállt a 15 pontos különbség (33–48), jött is az időkérés Iványi Dalmától. Mompremier és Kiesel duplájával megint faragtunk kicsit a hátrányból, de nem sokáig örülhettünk (37–53). A zárófelvonás előtt 43–55 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó negyedben videózás után Medgyessyre fújtak sportszerűtlent, Dombai a két büntetőt bedobta, az akció végén viszont kosarat nem tudtunk szerezni. Kiesel viszont eredményes volt a következő támadás végén, Mompremier két kosarával pedig feljöttünk négy pontra (51–55). Időt is kértek a vendégek. Kiesel lopott labdát, amiből ziccert dobott. Három perc után volt először eredményes a DVTK a negyedben. Kiesel kosarával kiegyenlítettünk (57–57). Fej fej mellett haladt a két csapat, a vezetést három perccel a vége előtt sikerült átvenni (63–61). Dombaitól pedig jött egy tripla, megint időt kértek a diósgyőriek. Változtatni azonban már nem tudtak a játék képén, parádés utolsó negyeddel végül megnyertük a mérkőzést.

Iványi Dalma: – Alapvetően nem kezdtünk rosszul, megvolt a lendület, megvoltak a ziccerek, de kimaradtak. A védekezés viszont nem volt kellően agresszív, ezt beszéltük át a szünetben, hogy ebben kell javulnunk. Mikor ez megtörtént, tudtunk fordítani, és ha nem is szép mérkőzésen, nem is jó játékkal fontos győzelmet arattunk. Jár a dicséret a DVTK-nak is, mert jól kosárlabdáztak.

Földi Attila: – Három negyedig uraltuk a mérkőzést, a negyedik negyedben rajtunk kívülálló okokból feljött a győri csapat, megérezte a vér szagát, mi viszont kapkodni kezdtünk, ezért veszítettünk.

Beatrice Mompremier: – Az első félidőben nem volt kell energia a játékunkban, de amint felkeményedett a védekezésünk, megvoltak az esélyeink, melyeket már jól használtunk ki.

Kiss Angelika: – Kezünkben volt a mérkőzés, sajnos nem tudtunk mit kezdeni a feljavuló győriekkel, görcsössé váltunk, így egy nyerhető meccset veszítettünk el. Nincs okunk a kesergésre, mert nem játszottunk rosszul, a végjátékból ezúttal nem mi jöttünk ki jobban.