Maccabi Bnot Asdod–SERCO UNI Győr 72–73 (20–18, 20–23, 16–18, 16–14)

Asdod, női Európa-kupa-mérkőzés, F csoport, 1. forduló. V.: Ignatiou, Christou (ciprusiak), Tvauri (georgiai).

Asdod: Jakobsone 4, WALKER-KIMBROUGH 29/6, Yizchaki 5, Cohen 10/6, BROWN 15. Cs.: Sahar 6/6, Dayan 3/3. Edző: Louise Willingham.

Serco UNI Győr: ELLENBERG 21/15, Dubei 5/3, Bach 7/3, Török Á. 3/3, MOMPREMIER 6. Cs.: WILLIAMS 6, Weninger, Oroszová 7/3, Ruff-Nagy D. 5/3, DOMBAI 13/6. Edző: Cziczás László.

 

 

Hullámzó játékot hoztak az első percek, Bach büntetőjével mi szereztünk vezetést, majd Török triplájánál is nálunk volt az előny. A folytatásban azonban egy 5–0-ás rohammal nagyobb előnyt építettek ki a hazaiak (8–4), nagyon kellett Mompremier kosara, mely lendületet adott, és Bach hármasa után megint mi vezettünk (10–11). A játékvezetők hagyták a kemény küzdelmet, néha mindkét oldalon meglepő volt, hogy néma maradt a síp. A negyed második felében sikerült ellépnünk öt ponttal (11–16), de ez az előny hamar elfogyott (16–16). Tíz perc játék után pedig egy kosárral volt jobb az Asdod (20–18).

Hazai triplával kezdődött a második szakasz, amire Williams duplával felelt. Ruff-Nagy hárompontosával egy pontra jöttünk fel a 13. percben (25–24). Állandósult a Maccabi 4–5 pontos vezetése, de mindig jött egy-egy fontos kosár a részünkről, így nem hagytuk elhúzni a hazaiakat (33–30), majd előbb 35–34-nél egy pontra megközelítettük őket, Ellenberg kosaraival pedig átvettük a vezetést (35–38). Egy-egy tripla beesett mindkét oldalon – nálunk Ellenberg talált be a félkörön kívülről –, ami azt jelentette, hogy a nagyszünetben minimális előnnyel vezettünk (40–41).

A második félidőt Bach kosár plusz büntetőjével kezdtük, majd Ellenberg szerzett labdát, aminek végén az amerikai irányítónk beemelt egy triplát (40–47). A hazaiak 50–40-nél szerezték a negyedben az első kosarukat. A szakasz közepén megfelezte hátrányát az Asdod (46–51). Oroszová fontos pillanatban süllyesztett el egy triplát az izraeli gyűrűben (47–54). A zárószakasz előtt három pontra feljött a Maccabi (56–59).

Az utolsó tíz percben sokat kapkodtunk, ezt kihasználva az Asdod Walker-Kimborugh triplájával a 33. percben meg tudta fordítani az állást (63–61). Lendületben maradt a házigazda (69–61), Dombai hármasa nagyon kellett. Két és fél perccel a vége előtt felzárkóztunk egy pontra (69–68), sajnos Ellenberg triplakísérlete kimaradt. Másfél perc volt hátra, mikor kiegyenlítettünk (70–70). Walker-Kimbrough közelije után Cziczás László kért időt, ami után Ellenberg dobott trojkát, így ismét nálunk volt az előny (72–73). Időt kért a hazaiak edzője, 46 másodperc volt hátra. Sikerült labdát szereznünk, de nem jutottunk dobásig. Az utolsó támadás így a Maccabié lett, de ők sem voltak eredményesek, így kiélezett, nagy csatában nagyon fontos győzelmet arattunk.

 

Cziczás László: Nagyon kemény mérkőzés volt, olyan, amilyenre előzetesen számítottunk. Az első három negyedben jól játszottunk, mi irányítottunk, de mikor a negyedik szakaszban a hazaiak fordítottak, helyén volt a szívünk, és végül nagyon fontos győzelmet arattunk. 

Aaryn Ellenberg: -  Kemény csata volt, de minden percét végig harcoltuk. Végig szoros volt az eredmény, és amíg ezt így tudtuk tartani, addig el is hittük, hogy meglehet a győzelem. Nagyon büszke vagyok az erőfeszítésre, amit beleadtunk, még akkor is, amikor voltak olyan pillanatok, hogy nem úgy és arra pattant a labda, amerre mi szerettük volna. Ezek után is ragaszkodtunk a játékunkhoz, és ez kifizetődött. Én magam is szenvedtem a pályán ma, sokat dobtam el, kemény volt a gyűrű, de aztán belejöttem a végére.