A sajátnevelésű Milkovics Réka már csapatunk játékosaként bemutatkozott az NB I-ben. A közelmúltban hároméves szerződést írt alá az UNI Győrhöz, de a több játéklehetőség reményében klubunk egy évre kölcsönadta a szintén élvonalbeli ELTE-BEAC-Újbuda csapatához. A játékos, aki a szombaton kezdődő, görögországi U18-as Európa-bajnokságra készül, nagy izgalommal várja következő szezont.

 

„Sok változás lesz az életemben, a tanulmányaimat az ELTE-n folytatom kereskedelem és marketing szakon, új csapatba kerülök. Igazából nem is tudom, mit várjak a szezontól, de nagyon kíváncsi vagyok, hogyan is alakul a sorsom. Összességében optimista vagyok, remélem, jó szezon előtt állok. Nem lesz teljesen ismeretlen a közeg, az edzővel, Andi nénivel (Mészárosné Kovács Andrea – a szerk.) a korosztályos válogatottban már dolgoztam együtt, és a csapatban is van pár lány, akit éppen a válogatottból jól ismerek. Az első egy-két hónapban a budapesti közlekedést, az ottani életet azért szoknom kell, de azt hiszem, nem lesz ezzel probléma” – mondta Réka, aki bizakodó az Európa-bajnokság előtt, melyen a finn, a svéd és a litván válogatottal került egy négyesbe válogatottunk.

 

„Úgy gondolom, jó esélyekkel vágunk neki az EB-nek, a sorsolás is szerencsésen alakult. Annak ellenére is jó eredménnyel zárhatjuk a tornát, hogy ezúttal kevesebb idő volt a felkészülésre. Az alapcél, hogy az első hat hely valamelyikén végezzünk, mert azzal kvalifikálnánk a jövő évi világbajnokságra” – mondta végezetül fiatal játékosunk.