Vasas–UNI Győr MÉLY-ÚT 48–85 (19–23, 12–19, 8–29, 9–14)

Budapest, 200 néző. V.: Minár, Horváth Cs., Rózsavölgyi.

Vasas: Papp K. 4, Bach 5, Tóth O. 9/3, MADÁR E. 7, Salamon 4. Cs.: Budácsik, Dúl T. 3, Szmailbegovics 8, Radócz 2, Szerencsés 4, Pusztai P. 2, Madár K. Edző: Milos Pavlovic.

UNI Győr: CANADA 12, DOMBAI 9/3, Dubei 9/9, Oroszová 8, MOMPREMIER 26. Cs.: Weninger 4, Török Á. 8/6, Ruff-Nagy D. 4, Varga Zs. 5/3, Baffy, Rozmán, Milkovics. Edző: Iványi Dalma.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az UNI Győr javára.

A keddi első meccshez hasonlóan az amerikai különítménynek köszönhetően sikerült magához ragadnia a kezdeményezést csapatunknak, amely (támadó)lepattanóival és kosaraival tudott előnyt kidolgozni. Az első negyedben a Vasas folyamatosan futott az eredmény után, köszönhetően Tóth Orsolya remek dobóformájának. A hazaiak kértek csak időt az első játékrészben 15-19-es állásnál, ami után megmaradt a négypontos status quo, így 19-23-mal fordulhattunk a második negyedre.

A csapatok dobószázalékai drasztikus zuhanásba kezdtek, azonban három perccel a második negyed kezdetén követően Papp Klaudia kiegyenlített, amire Jordin Canada, illetve a frissen beállt Varga Zsófia tudott nagyon fontos választ adni öt ponttal. A meccs második időkérése két és fél perccel a félidei dudaszó előtt volt, amit ismét Milos Pavlovic kért ki. Az egyenlítés óta a győri lányok egy 9–3-as futást produkáltak, a hatpontos előny pedig az eddigi legnagyobb volt a meccs korai szakaszától eltekintve. Iványi Dalmának sikerült jobban felráznia a csapatát, hiszen tovább nyílt az olló a két csapat között, ami a 29–40-es állás mellett egy újabb Vasas-időkérést eredményezett. A győri védekezés nagyon felkeményedett, a Vasas lányai a palánk közelébe is alig értek, végül 31–42-vel zárult a félidő.

A második félidőt a mieink a Vasasénál szintekkel magasabb energiafokozattal kezdték. A Dombai–Dubei–Mompremier–Oroszova kvartett húszpontosra duzzasztotta az előnyünket, természetesen időt kért Milos Pavlovic. Ennek eredményeképp egy jó támadással és egy sikeres védekezéssel szervezte magát újra a Vasas, de a lendület csak idáig tartott, és állandósult a különbség. A negyed végére ismét a mieink tudtak rohanásokat produkálni, ami harminc pontig nyújtotta a különbséget. A Vasasnak tiszta dobóhelyzete sem akadt a masszív győri védekezés miatt, a zárószakssz előtt 39–71 volt az állás.

A negyedik negyedben folytatódott az első félidő végétől tartó tendencia: hitehagyott Vasas játék, ihletett és lelkes győri kosárlabda. A különbség negyven pont környékén ragadt a meccs végéig, miközben a fiatalok közül Baffy Fanni és Rozmán Lilla is a pályáról követhette Mompremier parádéját, sőt, három perccel a vége előtt már Milkovics Rékát is becserélte Iványi Dalma.

A végeredmény 48–85 lett, kifejezetten ritkán látható dominanciával sikerült győzni.

Iványi Dalma: – Nagyon nagy hullámvölgyek jellemezték ezt a szezont, ezért nagyon örülök, hogy így zártuk az évet. Nem az ötödik hely volt előzetesen a cél, de mondtam folyamatosan a lányoknak, hogy találjanak motivációt ezekre a meccsekre is, hogy jó érzéssel, jó játékkal búcsúzzunk az évadtól. A mai teljesítmény nagyon becsülendő.