Az UNI Győr MÉLY-ÚT lesz a házigazdája a női Európa-kupa A csoportjának, amelynek küzdelmeit buborékrendszerben bonyolítják le. Ebben a négyesben a győriek mellett a Szekszárd, a török Bellona Kayseri Basketbol, valamint az ukrán BC Prometey szerepel. A január 19. és 22. között sorra kerülő tornákról az első két helyezett jut a legjobb 16 közé, a nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket is buborékokban rendezik meg március 16-18-án.

Tegnap a várossal közös sajtótájékoztatón jelentette be a klub a hírt. Dézsi Csaba András polgármester elmondta: "A jövő év első rangos sporteseménye lesz Győrben ez a rendezvény. A kosárlabdában a második legrangosabb kupasorozat egyik csoportkörének rendezését sikerült a törökök előtt elnyerni, ami komoly sportdiplomáciai siker. Sajnos a jelen állás szerint zárt kapuk mögött kell megrendezni a meccseket, ami a Covid-helyzettel kompatibilis, ám a sport élményrészét csökkenti, de a legfontosabb, hogy ha ilyen formában is, de beindulhat a sportélet Győrben.

Fűzy András, az UNI Győr elnöke: "Nemcsak a klubnak és a szövetségnek siker és elismerés, hanem a városnak is, hiszen az elmúlt években számos rangos esemény házigazdája volt, a kosárlabdázáson belül is. Az infrastruktúra is adott, a sportnak komoly hagyományai vannak Győrben. Bár nézők nem lehetnek a meccseken, a Digisport élőben közvetíti valamennyi találkozót."

Petrov Iván sportért felelős polgármesteri biztos: "Nem akármilyen tett ez, hogy a törökök előtt sikerült elnyerni a rendezést, hiszen a nemzetközi szövetség elnöke török származású. Ez is azt bizonyítja, hogy Győr vonzó helyszín, a pályázaton pedig kiváló szakemberek dolgoztak."

A buborék az Olimpiai Sportközpontban lesz, emellett mintegy ezer vendégéjszakával segíti a szállásadókat, ami ebben a pandémiás időszakban nem elhanyagolható.