UNI Győr–Sopron Basket 87–88 (24–18, 22–26, 22–26, 19–18)

Győr, Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzés, 600 néző. V.: Cziffra, Győrfy, Benczur.

UNI Győr: Ellenberg 22/18, Dombai 6/6, Dubei 11/9, Oroszová 7, Williams 18. Cs.: Rozmán, Török Á. 12, Weninger 3/3, Ruff-Nagy D. 8, Baffy. Edző: Cziczás László.

Sopron: Fegyverneky 14/6, Czukor 16/9, Varga A. 19/3, Sitku 3/3, Böröndy 12/3. Cs.: Bakó, Kunek 24/9, Völgyi, Edző: Gáspár Dávid.

 

 

A vendégek 9–0-ás rohammal kezdtek, de negyed közepén már nálunk volt az előny (13–12). A folytatásban mi mentünk el pár ponttal, hiába kért időt Gáspár Dávid, a vendégek mestere (20–16). A negyed végéig ez a különbség jelentősen nem is változott.

A második negyed az elsőhöz hasonlóan soproni triplával kezdődött, majd folytatódott a soproni pontgyártás, ismét előnybe kerültek a zöld-sárgák (24–25). Ellenberg szerezte az első kosarunkat a szakaszban – tripla formájában. A 15. percben megint egál volt (32–32), a félidő hajrájában maradt a fej fej melletti küzdelem, két pont előnyben voltunk húsz perc játék után (46–44).

A második félidőben is jobbára mi vezettünk néhány ponttal, egy-egy triplával azért felzárkózott a Sopron, a 25. percben Czukor hármasával lett 56–53 az állás. Lendületben maradtunk, 67–59 volt a javunkra a 28. percben. A zárószakasz előtt viszont megrázta magát a Sopron, és az utolsó szakssznak kétpontos előnnyel vághatott neki (68–70).

Az utolsó tíz percben mi kezdtünk jobban, ismét átvettük a vezetést (75–70). Egy 10–0-val fordított a Sopron, a meccs hajrájának így 75–80-ról vághattak neki a felek. Ellenberg triplát dobott, mellyel egy 8–0-ás futást indított meg. A mérkőzés legvégén egy ponttal vezettünk, a soproni időkérést követően Fegyverneky kosarával megint a vendégeknél volt az előny. Cziczás László is időt kért, maradt 4,9 másodperc, hogy betaláljunk, de ez nem jött össze, így végül nyert a Sopron, de meccs maga méltó volt a kilenc éve elhunyt sportember emlékéhez.

 

 

Cziczás László: Második meccsünk volt, még elég sok fizikai munkát végzünk. Azt gondolom, jó mérkőzés volt, inkább a támadások domináltak. Egyik csapat sem volt teljes, több hiányzója a Sopronnak volt, gratulálunk nekik, hogy így is győzni tudtak. Látjuk, miben kell javulnunk, ezen dolgozunk a jövőben.

Gáspár Dávid: Elsőre nem volt ez olyan rossz, bár ennyi pontot nem szoktunk kapni, ezen mindenképpen javítani kell. Viszont ahhoz képest, hogy új dolgokon, figurákon kezdtünk dolgozni, elég jól működött a játékunk.

Aaryn Ellenberg: Jól éreztem magam a meccs közben, de még csak a felkészülés közepén vagyunk. Próbálunk összeszokni és keményen játszani. Jó érzés volt a pályán lenni, szerintem jól is teljesítettünk, sajnos kikaptunk a végén. A pénteki meccsre védekezésben kell javulnunk, főleg az egy az egy elleni szituációkban és a páros kapcsolatokban.