– Ha lehet rangsorolni, melyik győzelemnek örült jobban?

– Inkább onnan közelíteném meg a kérdést, hogy melyiknek volt nagyobb az ereje – kezdte a 24 éves kosaras. – Ez alapján pedig egyértelműen a DVTK elleni kívánkozik az első helyre, mert a ZTE elleni vereség után nagyon kellett a siker, ráadásul nagyobb hátrányból a hajrában sikerült megfordítani az eredményt, amihez egyébként kellettek a szurkolóink is, akik remek hangulatot teremtettek a lelátón. Az ilyen közös győzelmek segítik, hogy egymásra találjon csapat és közönség. Hozzáteszem, bennünket is még jobban összekovácsolt a bravúr, s ezzel a lendülettel húztuk be a pécsiek elleni találkozót is.

– A héten ismét két nehéz találkozó vár a csapatra. Előbb az Európa-kupában egy portugál ellenfél, majd a hétvégén a Sopron érkezik Győrbe. Milyen párharcokra számít?

– Nehézre. Bevallom, nekem a szerdai lesz az első nemzetközi kupameccsem, így az erőviszonyokat nem igazán ismerem, de az biztos, hogy felkészülünk az ellenfélből, s mindent megteszünk azért, hogy ismét győztesen hagyjuk el a pályát. Nem lesz ez másként a Sopron ellen sem, de alighanem az lesz az eddigi legnehezebb mérkőzésünk.

– A szezon előtt azt nyilatkozta, hogy a győri szerződése nagy ugrás, mert ilyen erősségű csapatban még sosem szerepelt. Hogyan látja a helyzetét Győrben? Mennyire tud megfelelni a magasabb követelményeknek?

– Az elején még nagyon kerestem a helyemet, de azt gondolom, most már kezdek belerázódni. Önmagammal szemben elég kritikus vagyok, mert bár tényleg jól ment az előző két meccsen a játék, azért rengeteg még a tanulnivaló. Sok a logika, rendszerjátékot játszunk, nagyon komoly munkát végzünk minden edzésen, aminek egyébként örülök, mert rengeteget fejlődünk. Bízom benne, hogy a befektetett munkának lesz eredménye. Jó úton járunk, ezen kell továbbhaladnunk. Sok a fiatal játékos, de a rutinosabbakkal kiegészülve azt gondolom, erős csapat alakulhat ki Győrben. Eddig nagyon pozitív az összkép, jó döntést hoztam, mikor Győrbe szerződtem.

– Gyógytornászi végzettséggel rendelkezik. Van terve ezen a területen is?

– Természetesen, de egyelőre még a kosárlabda a legfontosabb. Ha ezt a karriert lezártam, utána szeretnénk gyógytornászként elhelyezkedni.

– Addig viszont még ott van a 3×3-as válogatott is, mellyel második lett az amszterdami vb-n, így részt vehetnek az olimpiai kvalifikáción.

– Óriási dolog lenne, ha kijutnánk, ugyanakkor borzasztóan nehéz is. Novemberben lesz egy edzőtábor, majd várhatóan márciusban Indiában rendezik a kvalifikációt, melyről az első három helyezett utazhat majd Tokióba. Nagy álmom válna valóra, ha sikerülne kiharcolni az indulás jogát. Emellett pedig a győri csapattal is a minél jobb szereplés a cél. Bízom benne, a bajnoki me­net­renddel összhangban lesz majd a kvalifikáció, így nem kell kihagyni mérkőzést a rájátszásban.

Fotó: Mészáros Mátyás (Kisalföld)