Jól kezdett csapatunk, de 7-2 után a vendégek egy 6-0-val fordítottak. Több triplát is beemeltek a vendégek, így elléptek 16-11-re. Merim Mehmedovic időt kért. A negyed felénél egyébként bemutatkozott csapatunkban új igazolásunk, a 29 éves amerikai Asia Taylor, aki négyes poszton bevethető. A szakasz hajrájában Taylor megszerezte első kosarát, majd büntetőből is eredményes volt. Újabb duplája után három pontra jöttünk fel, majd Dombai kosara zárta le a negyedet (18-19).

A második negyedet a vendégek kezdték jobban, 26-20-ra vezettek, mikor Ygueravide dobott triplàt. Raksányi gyors indítás végén egy pontra hozta fel a csapatot. A negyed közepén Dombai kosár plusz büntetőjével egyenlítettünk (30-30). A vezetést nem sikerült átvenni, de Török triplájával kapaszkodtunk (33-34). A félidő hajrájában Merim Mehmedovic kért időt, a nagyszünetig hátralévő időben Barnai kosarával fordítottunk, kár volt a kimaradt büntetőért. Így is előnnyel mehettünk a pihenőre (35-34).

Hollivay kosarával kezdődött a második félidő, Arsenic válaszolt egy duplával. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, Hollivay, majd Varga duplája után öt pont volt a javunkra (47-42). Időt is kért Magyar Bianka. Hollivay kosarával folytatódott a találkozó, ennyivel még nem vezettünk a meccsen (49-42). Ygueravide fontos pillanatban emelt be egy hármast, de jött egy tripla a túloldalon is (52-47). Hollivay ellen fújtak sportszerűtlen hibát, de ez sem tört meg bennünket (58-51).

A negyedik negyedben 4-1-es szakasszal kezdtünk, tíz pontra nőtt a különbség (62-52). Ygueravide hárompontosával, majd Taylor büntetőivel tovább nőtt az előnyünk (69-54). A hajrá 71-58-as eredményről kezdődött. A vendégek egy 5-0-ás rohamot indítottak, időt is kért Merim Mehmedovic. Kellett Varga  Zsófia kosara (73-63). Egy triplával még kapaszkodott a TFSE (75-68), sőt, büntetőkkel öt pontra feljött. Raksányi egyik büntetőjét bedobta, majd Ygueravide egy duplával eldöntötte a találkozót. Csapatunk nagyon fontos győzelmet aratott.

Merim Mehmedovic: – Nagyon jól dolgozott a csapat, ezzel egyébként szerdán sem volt gond. Ott sajnos kikaptunk, ezúttal viszont fontos győzelmet arattunk. Menni kell így tovább.

Raksányi Krisztina: – Mint a falat kenyér, úgy kellett ez a siker. Minden labdáért, pontért meg kellett harcolni, de örülök, hogy ezt a küzdést siker koronázta. Reméljük, innen elindulunk felfelé.

Magyar Bianka: – Nem játszottunk jól, csapatként voltunk gyengébbek. Kevés labdát szereztünk, kevés asszisztunk volt, így pedig nem lehet nyerni. Ráadásul a győrieknél a légiósok is extra teljesítményt nyújtottak. Elnézést kell kérnem szurkolóinktól a teljesítményünk miatt.

Doktor Anna: – Nem bírtuk a szünet után ellenfelünk spanyol és amerikai játékosa által diktált iramot. Sajnáljuk a vereséget, mert azt gondolom, ennél sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek.