Vezetőedzőnk, Iványi Dalma így nyilatkozott a felkészülésről: „Augusztusban elsősorban a fizikai felkészítésen lesz a hangsúly, sok kondicionáló edzést építettünk be programba. Természetesen az egyéni képzés, a technikák csiszolása is fontos. Gyakoroljuk a támadó és védekezési alapjátékokat, hogy lássuk, mi megy, miben kell fejlődünk. Szeptembertől nyolc edzőmérkőzést tervezünk. Reméljük, ezek meg is valósulnak.


Speciális a helyzet, ilyen még nem volt, hogy ennyi szünet legyen az utolsó meccs és a felkészülés kezdete között. Kérdés, miként reagálnak erre a játékosok. Úgy látom, a motivációval nincs gond, vannak, akiknek kifejezetten jót tett ez az időszak, kicsit feltöltődtek. Ugyanakkor az a munka, amit otthon végeztek hetekig, nem helyettesíti azt, amihez hozzászoktak. Fiatal a csapat, személyemben ugyebár új az edző. Próbáljuk ezt a lendületet, hévet a javunkra fordítani. Fontos azonban a türelem. Ez újonc élvonalbeli edzőként rám is vonatkozik, igyekszem majd a nehezebb helyzetekben nem kapkodni, hanem higgadtnak maradni.” 

Az már most biztos, hogy az első felkészülési mérkőzést szeptember 6-án játsszuk Győrben. A Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmérkőzésen a Sopron lesz az ellenfelünk az egyetemi csarnokban.

Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld