SERCO UNI Győr–Maccabi Bnot Asdod 95–81 (29–19, 21–15, 18–20, 27–27)

Győr, női Európa-kupa-mérkőzés, F csoport, 4. forduló, 300 néző. V.: Sljivic (osztrák), Izak (szlovák), Radonjic (bosnyák).

SERCO UNI Győr: RUFF-NAGY D. 10/6, ELLENBERG 33/12, Dubei 2, Oroszová 9/3, MOMPREMIER 12. Cs.: TÖRÖK Á. 9/3, Weninger 2, DOMBAI 16/6, Williams 2. Edző: Cziczás László.

Maccabi Bnot Asdod: Jakobsone 5/3, WALKER-KIMBROUGH 28/3, Dayan 6, COHEN 15/6, BROWN 23. Cs.: Sahar 2, Zelivanski 2, Yizchaki. Edző: Louise Willingham.

Jól kezdtük a mérkőzést, a vendégek edzője már a 2. perc végén kikérte idejét, csapata ugyanis még nem volt eredményes. Mi Ellenberg és Ruff-Nagy révén szereztük a pontjainkat (4–0). A folytatásban egy 5–0-val fordított a Maccabi. Mi mutattunk be egy 4–0-ás rohanást, majd felváltva estek a kosarak. Ellépni egyik együttes sem tudott a másiktól (6. perc: 12–11). Mompremier kosár plusz büntetőjével, Dombai duplájával először volt nagyobb a különbség (17–11). A negyed hajrájában már nyolc ponttal is vezettünk (23–15), a tíz perc végül tízpontos előnyünkkel zárult, köszönhetően Török utolsó pillanatos hárompontosának (29–19).

Dombai triplával nyitotta a második szakaszt, Williams toldotta meg az előnyt két ponttal (34–19). Az Asdod büntetőből szerezte első pontját, Brown pedig akcióból is betalált (34–22). Nem igazán voltak pontosak a dobások egyik oldalon sem, Cziczás László meg is próbálta időkéréssel rendezni a sorokat. Oroszová tört meg egy hosszabb kosárcsendet, majd Ellenberg nyargalt végig egy labdaszerzés után (40–22). Most a vendégedző kérte ki idejét. Oroszová triplával jelezte, hogy nem tört meg a lendületünk. Állandósult a húsz pont körüli vezetésünk (17. perc: 46–27). A félidő hajrájában Dombai kosarával ezt a bűvös határt is átléptük (50–29), de a Maccabi kicsit feljebb zárkózott, a pihenőre 50–34-es állásnál mehettek a csapatok.

A második félidőben sűrűbben potyogtak a kosarak, a vendégek voltak ebben kicsit jobbak, így feljöttek 56–43-ra. Ennél közelebb sokáig nem engedtük őket, de mikor a 27. percben 60–48 lett az állás, Cziczás László időt kért. Ruff-Nagy Dóra hármasa mozdította el csapatunkat a holtpontról. Másfél perccel a harmadik szakasz vége előtt az izraeli edző is időkéréssel próbálkozott (65–52). A zárófelvonás 68–54-ről folytatódott.

Ezt Ellenberg egy hármassal nyitotta, a második kísérlete a félkörön kívülről már nem volt jó. Kosár plusz büntetővel és egy duplával közelített megint a vendéggárda (71–59). Ellenberg kritikus helyzetben is hidegvérű maradt, így megállította a Maccabi rohanását. De csak időlegesen, 73–62-nél időt kellett kérnie Cziczás Lászlónak. Újra Ellenberg állt csapatunk élére egy trojkával, ám a Maccabi a 34. percben tíz ponton belülre került (76–67). Ruff-Nagy és Dombai is fontos triplát dobott (84–71). A végjátékban elveszítette irányítóját a Maccabi – Jakobsone pontozódott ki –,  miközben csapata feljött hét pontra (84–77). Walker-Kimbrough egy triplával tovább olvasztotta az előnyünket. Kellett a kosár nagyon, ki mástól, mint Ellenbergtől jött is. Kicsit az idővel is elkezdtünk játszani, ami bejött, ráadásul Dombai szerzett labdát egy perccel a vége előtt, amit végig is vitt, eldöntve ezzel a meccset (90–81).

Mindez azt jelenti, hogy három győzelemmel és egy vereséggel kedvező pozícióból várhatjuk a válogatott szünet utáni folytatást.

Cziczás László: Nagyon készültünk a meccsre, bár már fáradtak vagyunk. Az első félidőben olyan előnyt szereztünk, melyet tudtunk menedzselni. A második félidőben a zónavédekezéssel meggyűlt a bajunk, de sikerült rendezni a sorokat a végén, így jól zártuk le ezt az etapot. Megcsináltuk, amit terveztünk, erre büszkék lehetünk, de még rengeteget kell dolgoznunk, hogy olyan játékot játsszunk, amilyet látni szeretnék a pályán.

Aaryn Ellenberg: Keményen, a saját stílusunkban játszottunk az első félidőben, a másodikban kissé lelassított bennünket a zónavédekezés, de mindenki beletette a magáét, és ennek szép győzelem lett a vége.

Le'Coe Willingham: Tudtuk, hogy kemény meccs lesz. Nagyon lassan kezdtünk, a második félidőben már sokkal jobbak voltunk, olyan játékot játszottunk, amilyet az elejétől kellett volna.

Shatori Walker-Kimbrough: A győriek jobbak voltak ma, mi enerváltan, kevés energiával kezdtünk, a második félidőben pedig már nem volt bennünk annyi, hogy fordítsunk.