Csapatunk, az UNI Győr MÉLY-ÚT már a rájátszást kezdi meg szombaton 17 órakor. Az alapszakaszt a negyedik helyén zártuk, így az ötödik ellen folytathatjuk. Ez a csapat pedig a friss Magyar Kupa-győztes DVTK lesz. A szezon során eddig mindkét meccset a miskolciak nyerték, így most visszavágásra készülnek Iványi Dalma tanítványai.

„Érzésem szerint a legerősebb ellenféllel találkozunk, de azt, hogy ez így alakult, és nem tudtuk a harmadik helyet megőrizni, azt csak magunknak köszönhetjük a szezon néhány gyengébb teljesítménye miatt. Az mindenképpen pozitívum, hogy múlt héten a Csata ellen nemcsak simán győztünk, de jól is játszottunk. A DVTK ellen a hazai pálya előnye nálunk van, de a sikerhez ugyanolyan koncentráltan, fegyelmezetten, szívvel-lélekkel kell játszanunk, mint egy hete. A diósgyőriek új játékossal erősödtek, akivel mélyebb lett a rotációjuk, de mi elsősorban magunkkal foglalkozunk. Ha precízebben támadunk, a védekezést jobban felkeményítjük, mint másfél hete Miskolcon az alapszakasz-mérkőzésen, akkor győzhetünk, ellenkező esetben nagyon nehéz dolgunk lesz. Bízom abban, hogy a lányok átérzik a helyzetet, extramotivációval csak a siker lebeg a szemük előtt, és a legjobb arcunkat mutatjuk” – fogalmazott vezetőedzőnk.

A találkozóra most is ingyenes a belépés, ugyanakkor folytatjuk a nehéz helyzetben lévők, a háború által sújtott emberek megsegítésében, ezért a bejárathoz egy pénzgyűjtő urnát helyezünk ki, ahova szurkolóink bedobhatják adományaikat, melyet a Cegléd elleni hazai mérkőzésen összegyűjtött pénzbeli és tárgyi adományokkal együtt a Győri hajnalcsillag Baptista Gyülekezet segítségével juttatjuk el a rászorulóknak.

Emellett a szombati mérkőzésen két háború elől menekült családot látunk vendégül. Őket a baptista szeretetszolgálat segíti az itteni tartózkodásukban.