UNI Győr MÉLY-ÚT–Cegléd 98–64 (27–22, 23–6, 20–24, 28–12)

Győr, 100 néző. V.: Frányó, Söjtöry, Balog.

UNI Győr: CANADA 10, Dombai 11/3, Dubei 9/3, TÖRÖK Á. 15/9, MOMPREMIER 20. Cs.: Oroszová 9/3, Weninger 7, RUFF-NAGY D. 10/6, Rozmán, Varga Zs. 1, Baffy 6/6. Edző: Iványi Dalma.

Cegléd: SZABÓ FANNI 19/3, HOLESINSKA 13, Szirony 2, Szabó P. 2, Baugh 10. Cs.: Laufer, Kobolák 8/3, Szabó II D. 3/3, Rakita, Katona 7/3. Edző: Sandro Orlando.

Orosz légiósunk, Albina Razseva lelki és lekiismereti okok miatt kérte, hogy a szezon hátralévő részében tekintsünk el a játékától, így ő már a mostani meccset is kihagyta.

A vendégek kezdték a pontgyártást egy kosár plusz büntetővel, de aztán Dombai, majd Török hárompontosára építve egy 10–0-ás rohammal válaszoltunk. Nem nyugtatott ez sem meg bennünket, a Cegléd rendezte a sorait, és a 7. percben 17–16-nál ismét előnybe került. Időt is kellett kérnie Iványi Dalmának. Fordítottunk is (22–17), a negyed pedig 27–22-es vezetésünkkel zárult.

A második tíz percet 10–0-ás rohammal kezdtük, nem telt el három perc, és időt kértet a vendégek (37–22). A 4. perc végén szerezte első kosarát a ceglédi gárda, de a biztos előnyünk nem forgott veszélyben, sőt, a 18. percben már húsz ponttal vezettünk (46–26). A nagyszünetig ezt két ponttal sikerült megtoldani (50–28).

A pihenő alatt Tom, csapatunk kabalája szórakoztatta műsorával a közönséget, mókás vetélkedőjében kicsik és nagyok egyaránt részt vettek.

Canada kosarával kezdődött a második félidő, amire triplával válaszolt a Cegléd. Török is beemelt egy hármast, így nem változott a különbség (56–33). A folytatásban csendesen csordogált a mérkőzés, magabiztosan vezettünk, de 62–41-nél – egy 5–0-ás ceglédi sorozat után – azonban időt kért Iványi Dalma. Állandósult a 20–23 pont közötti vezetésünk, a zárófelvonás előtt nem sokkal bejött 20 pont alá a Cegléd (66–50). Megint időt kellett kérnie vezetőedzőnknek. Az utolsó tíz percnek 70–52-vel vághattunk neki.

Ezt harcosan, agresszíven kezdtük, Ruff-Nagy Dóra öt pontot dobott fél perc alatt (75–52). A Cegléd fáradni látszott, el is húztunk harminc ponttal (84–54). A mérkőzés eldőlt, a végén már csak a különbség volt a kérdés. Összességében a második negyed jó játékával sikerült egy nagyobb előnyt kiépíteni, a második félidőben volt egy pár perc rövidzárlat, de a zárószakaszban végig nagy iramot diktálva bedaráltuk ellenfelünket.

Iványi Dalma: – Alapvetően a győzelem volt fontos, a mérkőzés nagy részében abban a ritmusban játszottunk, ahogyan szerettünk volna. Keményen védekeztünk, koncentrált támadójátékot mutattunk. Voltak rosszabb periódusaink, de ne legyünk telhetetlenek.

Sandro Orlando: – Két nehéz meccsen vagyunk túl, negyedórát jól játszottunk, azon dolgozunk, hogy ezt az időszakot növeljük. Ehhez elsősorban mentálisan kell javulnunk, mert a sportszakmával nincs gond.

Török Ágnes: – Nagyon kellett ez a siker, ráadásul elég jó játékkal sikerült ezt hoznunk. Örülök, hogy nekem is jól ment a játék, a sérülésem után most éreztem először igazán komfortosan magam a pályán. Ezt a meccset már lezártuk, mostantól a szerdai, DVTK elleni meccsre koncentrálunk.

Szabó Fanni: – Csak időszakonként tudtuk megnehezíteni a hazaiak dolgát. Azokra az időszakokra kell fókuszálni, és abból építkezni, amelyek jól mentek. Sok sikert kívánok a győrieknek a szezon hátralévő részében.