SERCO UNI Győr–PEAC 92–71 (24–17, 25–14, 13–16, 30–24)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 600 néző. V.: Nagy V., Ádám, Fodor.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 15/3, DOMBAI 17/9, DUBEI 12/6, TÖRÖK Á. 13/6, MOMPREMIER 21. Cs.: Ruff-Nagy D. 3/3, Oroszová, Weninger 3/3, Williams 6, Rozmán, Varga Zs. 2. Edző: Cziczás László.

NKA Universitas PEAC: Laczkó 2, Wentzel 12/6, CALHOUN 14/3, Burdick 4, KISS V. 14/3. Cs.: KATANIC 11, Selcova, Simon Zs. 4, SANCHEZ 10/6, Szűcs R. Edző: Jovan Gorec.

Két fáradt csapatra lehetett számítani, hiszen mindkét gárda csütörtökön még idegenben játszott nemzetközi kupameccset – mi Litvániában, a pécsiek Törökországban –, ám ennek nyoma sem volt. Óriási elánnal vetették bele a küzdelembe magukat az együttesek. Hullámzott is a játék, 0–4 után 8–4, majd 8–11, nem sokkal később 16–13 volt az állást. A negyed második felében a vendégek időkérését követően sem hagyott alább a lendület, szerencsére mi voltunk a termékenyebbek, a szakasz utolsó percének 24–17-tel vághattunk neki, és már nem is változott az állás.

A rövid szusszanás után győri kosarakkal folytatódott a mérkőzés, tíz pont fölé nőtt az előnyünk (28–17). Tovább nőtt a különbség, 35–19-re vezettünk, amikor jött egy pécsi tripla. Egy pillanatra megrekedtünk támadásban, de aztán rendeztük a sorokat, és a 18. percben 44–26-ra vezettünk. A félidő hajrájában kicsit faragott hátrányából a PEAC, de a szakasz végére visszaállt a 18 pontos differencia (49–31).

A második félidő első kosara több mint egy perc után esett, a pécsiek két büntetőből voltak eredményesek. Hosszabb időre „befagytak” a gyűrűk, az újabb találat több mint három perc után Török Ágnes révén született meg (51–33). Wentzel hármasa után, egy duplát is szereztek a vendégek, visszajöttek a lélektani tíz pont közelébe (51–38). A negyed második felében Dombai fontos pillanatban emelt be egy triplát, kicsit megtörve a baranyaiak folyamatos felzárkózási kísérletét. Beesett egy trojka a másik oldalon is, hogy ne lehessen fellélegezni (57–44). A zárófelvonás előtt ígyis magabiztosan vezettünk (62–47).

Az utolsó tíz percben Ruff-Nagy is fontos triplát szerzett, de a pécsiek nem adták fel. Utolsó erőtartalékait mozgósította mindkét gárda, két perc telt el a negyedből, mikor Cziczás László gondolta úgy, hogy időt kell kérnie (67–55). Mompremier kosara nagyon kellett plusz tíznél (69–57). Óriási volt a küzdelem, mindkét csapat becsülettel dolgozott. Kosárra kosár volt a válasz, így nem csökkent a távolság. Mompremier megint tolt egyet a szekéren, Török triplájával pedig eldőlni látszott a találkozó (78–59). Egy időkéréssel még próbálkozott a pécsiek edzője. Alig több mint három perc volt hátra, mikor sportszerűtlent fújtak az egyik pécsi játékosra. Dubei mindkét büntetőt bedobta, akciókosarat viszont nem tudtunk szerezni. Szerencsére ez is belefért. A hátralévő időben már kézben tartottuk az irányítást, és végül biztosan szereztük meg a győzelmet a rangadón. Ezzel pedig a mezőny egyedüli százszázalékos csapataként a tabella élére ugrottunk.

Cziczás László: Jól kezdtük a mérkőzést, de a harmadik negyedben kicsit megtorpantunk. Szerencsére sikerült rendezni a sorokat, de ilyen megingások nem mindig férnek bele. Azt gondolom, eddig jól sikerültek a meccsek, de hosszú még a szezon.

Dombai Réka: Úgy érzem, az elejétől nagyon jól játszottunk, a harmadik negyedbeli kisebb megingás sem tört meg bennünket. Mindenképpen azon voltunk, hogy a válogatott szünet előtt sikerrel zárjuk le a bajnoki sorozatot.

Jovan Gorec: Nem játszottunk jól, ráadásul elég hamar elveszítettük Burdickot bokasérülés miatt. Talán vissza lehetett volna küldeni, ő meg is próbálta volna, de én döntöttem úgy, hogy nem kockáztatok, hiszen hosszú a szezon. Szükség van rá a folytatásban.

Beatriz Sanchez: Az első perceket leszámítva nem voltunk jók. Akármivel próbálkoztunk, nem igazán találtuk a ritmust. Nincs tragédia, dolgozunk tovűább, hogy a folytatásban sikeresek legyünk. 

 

Fotók: Nagy Gábor