ELTE-BEAC–SERCO UNI Győr 60–88 (20–29, 16–19, 7–21, 17–19)

Budapest, NB I-es női mérkőzés, 100 néző. V.: Minár, Fodor, Rácz.

ELTE-BEAC: GREEN 11/3, Angyal B. 8, Tóth F. 6, Milkovics, VOJTULEK 25/3. Cs.: Zsámár 5, Orosz, Radócz 4, Juhász, Benke 1. Edző: Mészárosné Kovács Andrea.

UNI Győr: ELLENBERG 19/15, DOMBAI 13/9, Bach 4/3, WILLIAMS 4, MOMPREMIER 19. Cs.: DUBEI 14/6, Török Á. 11/6, Oroszová, Rozmán 3/3, Weninger 1, Varga Zs., Baffy. Edző: Cziczás László.

Részletes statisztika ide kattintva érhető el.

Villámrajtot vett csapatunk, mely 11–0-ás rohammal nyitott. A kezdőben ott volt Aaryn Ellenberg, Ruff-Nagy Dóra azonban továbbra sem állt Cziczás László vezetőedző rendelkezésére. A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, de hat pontnál közelebb nem tudtak kerülni a hazaiak (13–19). A negyed végére 29–20-as vezetésünket mutatta az eredményjelző.

A második tíz percben sem sokat változott a játék képe, a különbség 9–12 pont között mozgott, a biztos vezetésünk nem forgott veszélyben. A hazaiak 41–28-as előnyünknél időt kért, ez sem hozott fordulatot, a félidő hajrájában is váltva este a kosarak. A nagyszünetben 48–36 volt a javunkra.

A második félidő első négy és fél percét 9–0-ra nyertük, ezzel húsz pont fölé nőtt az előnyünk (36–57). A hazaiak első pontjukat a negyedben büntetőből szerezték 4 perc 41 másodperc elteltével. Hosszabb időre „befagyott” az eredményjelző, Mompremier és Williams közelijével mi mozdultunk el előbb a holtpontról (37–61). Green révén a 37. perc végén az első akciókosár is megszületett hazai oldalon a szakaszban. A zárófelvonás előtt 26 pont volt a különbség (43–69).

Az utolsó tíz percben érdemi dolgok nem történtek, a BEAC ebben a negyedben egyenrangú ellenfél volt, de ez csak arra volt elég, hogy a különbség ne nőjön. Összességében csapatunk biztosan nyerte az év utolsó meccsét is, így 12 győzelemmel és 1 vereséggel mehet karácsonyozni. Folytatás jövőre, január 4-én a török Galatasarayt fogadják majd Törökék az Európa-kupa rájátszásában.

Mészárosné Kovács Andrea: – Tisztában voltunk azzal, hogy a győri erős csapat, és hogy kifejezetten megnyomják az első és a harmadik negyedet. Nem tudtuk sajnos megvalósítani, amit ennek kapcsán megbeszéltünk. Az elején nem tudtuk elkapni a ritmust, ha belül védekeztünk, kívülről dobtak át bennünket, ha a triplavonalat védtük, belülről kaptuk a kosarakat. Az eredmény tükrözi a két csapat közötti minőségbeli különbséget, ugyanakkor a játék összképét tekintve nem éreztem megalázónak a meccset. Küzdöttünk, harcoltunk, a lányok nem adták meg magukat. Vannak gondjaink, ezeken dolgoznunk kell, de összeségében a mérkőzésen azt kaptuk, amire előzetesen számítottunk.

Cziczás László: – Tartottunk a meccstől, nem számítottam arra, hogy ennyire dominálunk, mert az utóbbi időben kicsit keressük magunkat. Jól dobtuk azonban a triplákat, védekezésben is voltak szorgos, alázatos játékosaink. Örülök a győzelemnek, hiszen nyugodtan tudunk elmenni karácsonyi szünetre.

Zsámár Lili: – Kijött a reális különbség. Néha azért nekünk is sikerült meglepetéseket okozni.

Bach Boglárka: – Nagyon örülünk ennek a karácsonyi győzelemnek. Szerettünk volna jó szájízzel elmenni a szünetre. Abban tudtunk jobban lenni, hogy agresszívabbak voltunk védekezésben, mint az előző meccseken. Van még mit javítanunk, de nem volt ez rossz. Az öltözőben az hangzott el, hogy a hozzáállásunk legyen megfelelő, ezzel azt hiszem, egy percig sem volt gond.