UNI Győr MÉLY-ÚT–BKG Prima 82–60 (22–21, 16–11, 28–22, 16–6)

Győr, 100 néző. V.: Györfy, Varga-Záray, Major.

UNI Győr: McDonald 6, Dombai 4, WENINGER 20/6, TÖRÖK Á. 19/6, Markovic 2. Cs.: OROSZOVÁ 17, Rozmán, Révész, VARGA ZS. 8, Ruff-Nagy D. 4, Baffy 2, Milkovics. Edző: Iványi Dalma.

BKG: Raus, Vári 4, ZIVALJEVIC 11/3, Aldazabal 2, CAMPISANO 19/6. Cs.: Davis 6, ANGYAL 13/9, Kovács V., Suppán 5/3, Mudra. Edző: Gedei Tibor.

Dombai kosarával kezdődött a találkozó, melyen kisebb sérülés miatt Dubei Debóra nem állt a szakmai stábunk rendelkezésére. Agresszívebben védekeztünk, ennek is köszönhetően az 5. percben 11–4-re vezettünk. A folytatásban sem nagyon találta a védekezésünk ellenszerét az újonc, mi viszont vendég időkérés után Weninger büntetőivel újabb pontokat szorgoskodtunk össze (15–4). Egy triplával törte meg a jó sorozatunkat a BKG, mely feljebb zárkózott, de Török triplája után megint tíz pont volt a különbség (20–10). A negyed hajrája a vendégeknek sikerült jobban, tíz perc után mindössze egy ponttal vezettünk (22–21).

A második szakasz elején jó védekezés után a másik palánk alatt Weninger harcolt ki büntetőt, mindkettőt be is dobta. Akadozott kicsit a gépezet, főleg támadásban, nagyon kellett Török második triplája a 13. percben (29–23). Nem tudtunk ebből lélektanilag előnyt kovácsolni, ráadásul Dombai is könnyes szemekkel kapott a bokájához. Az előny azért megvolt (17. perc: 33–27), de Angyal hármasa után Iványi Dalma időt kért (35–32). Weninger újabb fontos triplát emelt be. A hat pont a nagyszünetig már nem változott (38–32).

Török két kosara vezette fel a folytatást, ezzel kétszámjegyű lett újra a különbség (42–32). Oroszová is eredményes volt, időt is kért a vendégek edzője. Lendületben maradtunk, 8–0-ás sorozatunk végén szerzett kosarat a BKG. Ez sem törte meg csapatunkat, továbbra is agresszíven védekeztünk, ebből könnyű kosarakat szereztünk (53–34). A folytatás megint kiegyenlített lett, a szigetszentmiklósiak tíz pontra felzárkóztak (57–47). A zárószakasz előtt erre még két pontot tudtunk rápakolni (66–54).

Az utolsó felvonás elejét is megnyomtuk, nőtt is a különbség, 74–56-nál kértek időt a vendégek. A folytatásban kialakult a húszpontos differencia is (76–56). A mérkőzés gyakorlatilag eldőlt. A hajrában a 17 éves Milkovics Réka személyében NB I-es meccsen újoncot avattunk. Csapatunk a szombati vereséget kijavította az újonc ellen, vasárnap 17 órakor pedig a Vasas ellen folytatja hazai környezetben.

Fotó: Krizsán Csaba

Iványi Dalma: – Örülök, hogy voltak jó periódusaink, jól kezdtünk, mert átéreztük a meccs fontosságát. A cserékkel kicsit megtört a lendület, de szünet után ismétr fel tudtunk pörögni, és az önbizalmunk szempontjából nagyon fontos győzelmet arattunk.

Gedei Tibor: – Lehetett volna ez szorosabb meccs is, ha nincsenek ekkora kihagyásaink a meccs közben. Szépen lépegetünk előre, kétségbe nem estünk, hiszen a cáljainktól nem kerültünk messzebb. Ezek a meccsek jó tanulópénz számunkra az osztályban.

Weninger Virág: – Hullámzott még kicsit a játékunk, de védekezésben mindenképpen léptünk előre. Azt gondolom, ezen az úton kell továbbhaladnunk.

Sierra Campissano: – Úgy érzem, nem játszottunk rosszul, de a rutin a hazaiak mellett szól. Nekünk folyamatosan kell beleszoknunk az NB I-be, jó úton haladunk efelé.