UNI Győr MÉLY-ÚT–PINKK 92–78 (29–19, 23–15, 22–18, 18–26)

Győr, 100 néző. V.: Nagy V., Horváth Cs., Major.

UNI Győr: KIESEL 18, DOMBAI 13/6, Révész, TÖRÖK Á. 17/9, MOMPREMIER 27. Cs.: Kéita 4, Varga Zs. 11, Baffy, Rozmán 2. Edző: Iványi Dalma.

PINKK: VORPAHL 26/9, VÁRI 19/9, Szűcs L. 5/3, Demeter N. 7, Sarauskaite 4. Cs.: Zubac 7, Tenyér 4, Kovács K. 4, Jáhni, Horváth Zs., Pucz 2, Borbás. Edző: Vanja Milkovic.

Török triplájára 5–0-val válaszoltak a vendégek, akik remekül dobtak, így a 3. percben 10–7-re vezettek. Török újabb hármasával egyenlítettünk. A vezetést azonban nem tudtuk átvenni. Időt is kért Iványi Dalma, aki már előtte is az agresszivitást kérte számon védekezésben a csapatán. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült (6. perc: 10–17). Kiesel büntetőkből, Dombai egy hármassal faragott a hátrányból (15–17). Most a vendégek edzője kért időt. Dombai kosarával sikerült egyenlítenünk. Varga Zsófia ziccerével a vezetést is átvettük (21–19). Lendületben maradtunk, a szakasz végére tíz ponttal elléptünk (29–19).

A második tíz percet jól kezdtük, 34–21-re vezettünk, mikor beesett egy PINKK-tripla. Tovább nőtt az előnyünk Mompremier kosarával, majd Török szemfüles találatával (15. perc: 40–24). A nagyszünetig jelentősen nem változott a különbség, 52–34-es vezetéssel mehettünk az öltözőbe.

A második félidő PINKK-büntetőkkel kezdődött, de aztán mi vettük át az irányítást, húsz pont közelébe kerültünk (56–37). Ezt a különbséget Mompremier büntetőjével el is értük (24. perc: 59–39), sőt, át is léptük (66–42). A PINKK edzője időt is kért. Kiesel kosarával folytatódott a mérkőzés, és nem változott a játék képe, őriztük a 20 pontnál nagyobb előnyünket (28. perc: 70–45). Kicsit közelebb jött a PINNK a zárófelvonás előtt (72–52). A slusszpoén Török Ágié volt a negyedben (74–52).

Az utolsó felvonásban is domináltunk, a PINKK nem tudott közelebb kerülni, Iványi Dalma bátran cserélgetett, volt színtiszta magyar sor is a pályán, négy sajátnevelésű játékosokkal. A különbség nem változott (35. perc: 84–61). A lényegi kérdések eldőltek, a hajrában kicsit faragott a hátrányon a vendéggárda, de a biztos győzelmünk nem forgott veszélyben. Csapatunk biztosan hozta a kötelezőt.

Iványi Dalma: – Nem így terveztük a kezdést, de szerencsére hamar rendezni tudtuk a soroka. Tudtuk, hogy más ritmusú meccs lesz, minta szekszárdi. Kicsit meg kellett újulni, megint felforgatott volt a csapat, ráadásul hazai pályán mi voltunk az esélyesebbek, de ezt kezelni tudtuk. Mi akkor tudunk jól játszani, ha agresszíven védekezünk, amint ez megvolt, jöttek a kosarak emellett a cserék is jól szálltak be a meccsbe.

Vanja Milkovic: – Ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el a magyar bajnokságban, sokkal koncentráltabbnak kell lenni, főleg egy ilyen szintű csapat ellen. Sajnos csak bizonyos időközökben tudtuk ezt elérni. Most egy ideig nem lesz meccsünk, a támadó- és a védekezőjátékunkat tudjuk javítani.

Török Ágnes: – A hétvégi bravúr után ez a meccs is nagyon fontos volt, örülünk, hogy a sok hiányzó ellenére magabiztosan tudtunk győzni. Ezt a sikert is a hiányzóknak ajánljuk.

Vári Zita: – Gratulálok a győrieknek megérdemelten nyertek. Az elején jól tartottuk magunkat, utána sok leindításos kosarat kaptunk. Kicsit szétestünk, így nem volt esélyünk ennyi kapott ponttal. A hibákat mind védekezésben, mind támadásban ki kell javítani, hogy eredményesebbek tudjunk lenni.

Amérkőzés galériája ide kattintva látható.