UNI Győr MÉLY-ÚT–Vasas Akadémia 98–70 (28–17, 23–13, 23–19, 24–21)

Győr, zárt kapuk mögött. V.: Minár, Balogh Gy., Major.

UNI Győr: Dombai 9, Weninger 11/3, DUBEI 15/9, TÖRÖK Á. 14/6, MOMPREMIER 18. Cs.: Kéita 6, BARNAI 10, Lass 10/6, Révész B., Rozmán 5/3. Edző: Iványi Dalma.

Vasas: Tóth O. 8, Smailbegovic, BACH 16/3, Madár E. 5/3, FRASER 27. Cs.: Madár K. 9/9, Szerencsés, Salamon 2, Mudra, Altmann 3/3, Hizsnyik. Edző: Milos Pavlovic.

Kiesel kisebb sérülés miatt kihagyta a találkozót. Amerikai irányítónk nélkül kezdődött gyors pontváltással a találkozó: Mompremier duplával nyitott, majd Madár Eszter triplájára válaszolt Dubei egy hármassal. Dobás közbeni faultokat követően Török Ági, a másik oldalon pedig Tóth Orsolya büntetőzhetett, ezt követően azonban a mieink léptek el. Dubei, majd Weninger tripláját követően 18–9-es állásnál Milos Pavlovicnak kellett időt kérnie. A Vasas Madár hármasával próbált zárkózni, de Török és Dombai pontjainak köszönhetően visszaállt a kilencpontos különbség.

A második negyedet Lass, majd Dubei triplája vezette fel, így gyorsan tizenöt fölé nőtt a különbség, Kéita kétpontosával pedig először lett húsz közte. Dombai kosarát követően elégelte meg újból a vendégek szakvezetője, hogy három perc alatt mindössze két pontot szerzett csapata, így jött az újabb angyalföldi időkérés. A Vasasból a játékrész első öt percében csak Fraser volt eredményes, igaz, ő hat ponttal terhelte a mieink hálóját, így 42–23-nál Iványi Dalma először rendelte magához tanítványait. Egy-egy elhibázott lehetőséget és eladott labdát követően percekig húszon belül tartotta magát a fővárosi együttes, Mompremier duplájának köszönhetően azonban 51–30-cal mehettek félidőre a felek.

Kihagyott dobással és eladott labdákkal kezdődött a harmadik felvonás, majd Tóth Orsolya és Beatrice Mompremier dobópárbaja következett. Mindkét játékos négy támadást fejezett be duplával. Öt perc telt el, mire más is szóhoz jutott: Weninger közelről, majd Dubei távolról volt eredményes, így tovább nőtt a differencia. Török büntetőit követően csapata ötödik faultját is beütötte, Fraser pedig nem hibázott a vonalról. A különbség ennek ellenére tovább nőtt, Rozmán „hideg kézzel” dobott triplát 72–44-nél, ám a negyed végére a védekezésünk egyre inkább felpuhult, így Bach Boglárka kosaraival huszonöt pontra jött fel a Vasas.

A záróetap kezdetén Rozmántól jött a válasz Bach-duplájára, majd Madár Kata hármasával és Fraser négy pontjával egészen húsz pontig kapaszkodott vissza a Vasas. A hazaiak ekkor megrázták magukat és gyors kosarakkal próbálták lerázni újra a fővárosiakat. Barnai kétszer is eredményes volt a palánk alól, két perccel a vége előtt pedig Weninger kosár plusz büntetőjével (94–65) alakult ki a legnagyobb különbség a találkozón. Az utolsó perc elején Altmann hármasa tette biztossá, hogy nem lesz harminc közte. Az utolsó szó Kéitáé volt, aki dupláját követően a büntetőt kihagyta, azonban így is meggyőző fölénnyel hozta a kötelezőt csapatunk.

Iványi Dalma: – Gratulálok a csapatnak, mert nagyon szépen játszottunk és nemcsak a győzelemnek örülök, hanem a mutatott játéknak is. A rendelkezésre állók jól pótolták a hiányzóinkat. A kupakiesés után sikerült a bajnokságra összpontosítani, sebességben és tudatosságban visszaköszöntek a gyakoroltak, fiataljaink pedig jó ritmusú mérkőzésen éltek a lehetőséggel.

Milos Pavlovic: – A győri az egyik legjobban támadó csapat, a mi védekezésünk pedig ezt nem tudta megakadályozni, és a jól dobó hazai játékosok éltek is az előttük adódó lehetőségekkel. Úgy gondolom, mi jobban megéreztük a hiányzóinkat, támadásban pedig már csak nagyobb különbségnél mertek fiataljaink bátrabban játszani.

Dubei Debóra: – A Magyar Kupa után szerettem volna jobb teljesítménnyel segíteni a csapatot. Maximális koncentrációval kezdtem a találkozót, ami be is jött. Az irányítónk hiánya miatt kicsit be kellett segíteni azon a poszton, ezért ma többet szerepeltem a labdával, illetve középen.

Bach Boglárka: – Sokkal több dologgal lehetünk elégedetlenek, mint elégedettek. Az, hogy egyénileg volt egy-egy kiugró teljesítmény, nem mérvadó, mert azok mínusz húsznál jöttek, amikor már mondhatni, mindegy volt. Rossz fókusszal érkeztünk, nem tartottuk be védekezésben a megbeszélteket és rengeteg könnyű hárompontost, gyors indítást és palánk alatti ziccert ajándékoztunk az ellenfélnek.

Fotók: Huszár Gábor (Kisalföld)