Csapatunk keretében két változás is történt az elmúlt napokban. Távozott a kanadai Shay Colley és a szerb Nevena Markovic, helyükre pedig két rutinos játékos, az amerikai Jordin Canada és az orosz Albina Razeva érkezett. Utóbbi egyébként a klub első orosz légiósa.

Fűzy András elnök így indokolta a játékoscseréket: „Már ősszel is lehetett látni, miután Aari McDonald távozott, hogy irányító nélkül maradtunk, és akkor minden törekvésünk ellenére nem tudtunk megfelelő, minőségi pótlást találni. Shay Colley átmeneti segítséget tudott nyújtani, mert elsősorban ő nem irányító, inkább hátvéd, azaz a kettes poszton érezte otthon magát. Ennek ellenére Colley játéka stabil volt, ezen a poszton Ruff-Nagy Dorci is felnőtt a feladathoz. Az őszi szezont hősiesen, sérülésekkel, és klasszikus irányító nélkül játszottuk végig, ennek fényében a tabellán elfoglalt negyedik helyezésünkkel elégedettek lehetünk. Viszont mindenképpen olyan játékost szerettünk volna igazolni az egyes posztra, aki illeszkedik a játékstílusunkhoz, nem kezdő, tudásával, tapasztalatával segíteni tudja csapatunkat, játszott már Európában, ismeri a körülményeket, és irányítóként meghatározó tud lenni. Így esett a választás a Seattle Storm irányítójára, Jordin Canadára, akiről jó véleményeket kaptunk az Egyesült Államokból és korábbi európai állomáshelyeiről is. Az elért eredményei is megerősítettek bennünket abban, hogy igazi irányítója lehet csapatunknak, hiszen kétszeres WNBA-bajnok, többször volt az All Star-csapat tagja, és a legjobb védőjátékosnak is többször megválasztották. A másik poszt is betöltetlen volt, tavaly remekül kiegészítette Barnai Judit Beatrice Mompremiert. A Barnai helyére kiszemelt játékossal sajnos augusztus végén érdekes körülmények között hiúsult meg a szerződés, és akkor Nevena Markoviccsal pótoltuk a keletkező űrt, de ő játékstílusban sem illeszkedett a poszthoz, illetve krónikus sérüléssel is bajlódott. Ezért megköszöntük az együttműködést, és az ötös posztra európai klasszist igazoltunk. Az orosz Albina Razeva az ősszel Európa-kupa-ellenfelünk, a török Elazig játékosa volt, már azokon a meccseken felfigyeltünk alkatára, teljesítményére. Miután az Elazig is búcsúzott a kupasorozattól, a klub változtatni kívánt a játékosállomány összetételén, ezért Razeva igazolhatóvá vált, és nem is tétlenkedtünk. Mindketten az új év első napján csatlakoznak csapatunkhoz. Velük reményeink szerint stabilzálni tudjuk az egyes és az ötös poszton a játékunkat.”

Jordin Canada 1995. augusztus 11-én született, a WNBA-s csapata mellett Európában a lengyel Wisla Krakow (2018–19) és a török Hatay (2020–2021) együttesében játszott.

Albina Razeva 1994. november 14-én született, a török csapat előtt játszott többek között az orosz Dinamo Kurszk, a szintén orosz Orenburg és a belga Castors Braine együttesében, így euroligás tapasztalattal érkezik klubunkhoz.