UNI Győr MÉLY-ÚT–PEAC 78–69 (20–16, 15–23, 21–16, 22–14)

Győr, 100 néző. V.: Földházi, dr. Mészáros, Frányó.

UNI Győr: COLLEY 13, DOMBAI 10/3, DUBEI 13/6, Török Á. 9/3, MOMPREMIER 19. Cs.: OROSZOVÁ 10/6, Weninger 2, Ruff-Nagy D. 2. Edző: Iványi Dalma.

PEAC: Dudasová 4, Marshall 11/3, WENTZEL 16/6, NELSON 14, Kiss V. 13. Cs.: SZŰCS R. 11/9, Selcova, Brajkovic, Edző: Csirke Ferenc.

A vendégek 7–2-vel kezdtek, de aztán nekünk volt egy jó sorozatunk, mellyel fordítani tudtunk (10–9). Jól védekeztünk, és ezekből lendületesen támadtunk, 14–11-nél időt is kért a vendégek edzője. A folytatás is jól alakult, 17–11-nél dobott újra kosarat a PEAC, de Töröktől fontos tripla esett be. A negyed 20–16-os vezetésünkkel zárult.

Vendégtripla nyitotta a második tíz percet, amire Colley kosár plusz büntetővel válaszolt. Csirke Ferencre fújtak technikait, amiből Colley egy pontot szerzett. A 13. percben 24–21-re vezettünk, de Iványi Dalma időt kért, mert a kelleténél idegesebb volt a csapat és többet is hibázott. Nem sikerült nagyon megnyugodni, a PEAC vissza is vette a vezetést (24–25). A negyed közepén túl ellépett a vendéggárda (26–32). Megint időt kért Iványi Dalma. A félidő hajrájában őrizte előnyét a PEAC, Oroszová fontos triplájával kerültünk közelebb (33–37). A vendégek edzője kért időt. Két negyed után vezetett a Pécs, de minden nyílt volt (35–39).

Dubei hárompontosával kezdtük a második félidőt, Kiss Virág válaszolt egy duplával. Dubei újabb triplájával egyenlő volt az állás, Mompremier közelijével pedig ismét nálunk volt az előny (43–41). A negyed közepén Oroszová is kívülről emelt be egy kosarat, Csirke Ferenc időt is kért (46–41). Egy 5–0-ás pécsi rohanás után Iványi Dalma is próbálta nyugtatni játékosait (46–46). Az időkérését követően ismét a PEAC vezetett (48–50). A zárófelvonás előtt Török Ágnes szemfülességének köszönhetően egy ponttal vezettünk (56–55).

A zárónegyed elején Török kosár plusz büntetőjével lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk (59–55), majd a folytatásban hat ponttal vezettünk, ezt felezte meg Wentzel egy hármassal (63–60). Nem sokkal később viszont már megint a Pécs vezetett. A 7–0-ás vendégrohamot időkéréssel próbálta megtörni Iványi Dalma. A hajrát Colley kosár plusz büntetője nyitotta, majd Dombai szép egyéni akció végén volt eredményes (70–66). Szűcs triplája után nem lehetett megnyugodni, Mompremier kosara viszont nagyon kellett. Másfél perccel a vége előtt Csirke Ferenc kért időt (72–69). Izgalmas végjátékban Mompremier egyik büntetője jó lett, majd a nagy rohanásban a PEAC dobásig sem nagyon jutott, vagy ha igen, az kimaradt. Sportszerűtlen faultot fújtak a pécsiekre, ebből Colley mindkét büntetőjét bedobta, a labda is a mienk maradt. Dombai egy triplával pedig lezárta a meccset

Iványi Dalma: – A lányok megértették, hogy mennyire fontos ez a találkozó. Hittek is abban, amit megbeszéltünk, és amikor kisebb hullámvölgybe kerültünk, akkor is ki tudtunk ebből jönni. Bízom benne, hogy innentől kezdve ez lesz az alap, és innen folytatjuk a jövőben.

Csirke Ferenc: – Ismét egylabdás meccset veszítettünk, mint a szezon során többször is. Akkor leszünk igazán jó csapat, ha az ilyen meccseket meg tudjuk nyerni idegenben. Annak azért örülök, hogy kimondottan jó és szoros találkozót tudtunk játszani Győrben.

Dubei Debóra: – Mindenki úgy volt vele, hogy ez a mi napunk lesz. Örülök, hogy ez így is lett. Nagyon akartuk ezt a győzelmet, mindenki megtett ezért mindent. Nagyon boldog vagyok. 

Wentzel Nóra: – Természetesen csalódott vagyok, hogy veszítettünk. A negyedik negyedben már nem jöttek be annyira a dobások, talán egy kicsit elfáradtunk. Ez is döntőnek bizonyult a végén.