Szerdán 19:30-kor a Basket Landes ellen lép pályára csapatunk az Euroleague Women sorozatban. A franciák ellen hazai pályán sikerült nyerni, bár akkor kulcsjátékosok hiányoztak az ellenfélnél. A szerdai mérkőzésen viszont mi teljes kerettel tudunk kiállni, hiszen a Vasas ellen visszatért Kristine Anigwe. A Landes elleni meccs előtt Cziczás László vezetőedző mellett, csapatkapitányunk Török Ágnes és Dombai Réka is elmondta véleményét.

 

Cziczás László: A 2024-es év hozadéka, hogy teljes kerettel tudunk edzeni, szóval teljes csapattal utazunk Franciaországba. Lépésről lépésre fejlődik a csapat, ennek az egyik állomása a Landes ellen mérkőzés is. Reméljük, jól fogjuk venni ezt az akadályt. Nehéz pályára utazunk, ahol nehéz nyerni. Elsődleges célunk az Euroligában továbbra is, hogy fejlesszük magunkat és ez van kitűzve a szerdai találkozóra is.

Török Ágnes: Itthon sikerült győzni a Landes ellen, ezt szeretnénk megismételni Franciaországban is. Az biztos, hogy a naptári év elején megerősödtünk, hiszen Kristine Anigwe visszatért és végre teljes kerettel tudunk kiállni az Euroligában is. Mindenki jól érzi magát, jó formában érezzük magunkat és a Vasas elleni összecsapással jól hangolódtunk. Azt az első félidei tempót kell átmentenünk a Landes ellen is. Természetesen szeretnénk nyerni, de egyik nagy célunk az is, hogy a hétvégi Szekszárd elleni rangadóra fel tudjuk pörögni.

Dombai Réka: Hazai pályán sikerült elkapni a Basket Landes együttesét október végén, de akkor mondjuk hiányzott két kulcsemberük. Azt gondolom, hogy a kinti mérkőzésen úgy kell játszanunk, hogy azokat a figurákat és mozgásokat, amiket gyakorlunk, maradéktalanul végre kell hajtani. Akkor kint is tudunk győzni szerintem.

Fotó: Nagy Gábor